Yerseke 1 - S.P.S. 1

Hieronder een (foto)verslag van Yerseke 1 - S.P.S. 1.

foto 1

Foto 1: De eindverantwoordelijken van afgelopen zaterdag: leider Martin Quist en interim-trainer/verzorger Jan Luijks.

De laatste wedstrijd van het seizoen 2007/2008 moest worden afgereisd naar de rood-zwarten van Yerseke. Thuis werd er nog onverdiend met 2-3 verloren, waarbij tweemaal een voorsprong was verspeeld. Omdat trainer Rien Voshol een geplande vakantie met zijn familie niet wilde verzetten voor een wedstrijd waarbij niets meer op het spel stond, was de leiding in handen bij oude rot Jan Luijks en zijn rechterhand Martin Quist. Met slechts twaalf spelers was richting het vissersdorp afgereisd, om de andere elftallen niet teveel te belasten.

foto 2

Foto 2: Terriër Mark Smits komt weer eens voor zijn man.

Na het donderdagoverleg was besloten om Jan Deij voor rust wissel te zetten, zodat de opstelling als volgt was:

Peter van der Male
Mark Smits - Erwin Feijtel - Corné van der Male - Dennis Boer
Jaco Jansen - Bart Vane - Ap van de Belt - Sjaak Quist
Willem Bevelander - Hilbert van Akkeren

foto 3

Foto 3: Laatste man Erwin Feijtel verzendt een pass, scheidsrechter JABM Schaffels kijkt vast vooruit.

Het eerste half uur was duidelijk voor de thuisclub, waarvoor de vervangende eerste periodetitel van kampioen S.K.N.W.K. nog op het spel stond. Maar vier goede tot heel goede kansen werden niet benut, waarna S.P.S. weer in het spel kon terugkomen. Willem Bevelander en Bart Vane konden hun kansen echter ook niet benutten, zodat met een 0-0 stand de kleedkamers werden opgezocht.

foto 4

Foto 4: Hilbert van Akkeren was wederom ongrijpbaar voor de verdedigers van de tegenpartij.

Na rust bleef S.P.S. de wedstrijd bepalen. Het leek wel of het geloof in eigen kunnen bij de Yesenaren verdwenen was, want de in het blauw-witte uit-tenue gestoken rood-witten waren heer en meester op het veld. Alle tweede ballen waren voor de gasten, en ook de meeste mogelijkheden kwamen op het conto van de S.P.S.'ers.

foto 5

Foto 5: Topschutter Willem Bevelander lost een schot op doel.

Nadat eerst nog een aantal kansen om zeep waren geholpen, was het Willem die na zo'n 20 minuten in de tweede helft de verdiende openingstreffer scoorde. Op zijn typerende manier wurmde en vocht hij zich langs zijn tegenstander, na een pass van achteruit. Alleen voor de keeper was het voor de topschutter van S.P.S. een eitje en moest de thuisploeg, die aan een puntje voldoende had om de eerste periodetitel binnen te halen, zich weer opladen om de gelijkmaker te kunnen maken.

foto 6

Foto 6: De allerlaatste wedstrijd in S.P.S. 1 van Jaco Jansen. Als eerbetoon de aanvoerdersband om zijn arm.

Het kwam er echter niet van. Amper zes minuten later was het wederom Willem die een voorzet over de hele van Erwin Feijtel vanuit een moelijke hoek achter de doelman wist te koppen. Nóg een domper voor de thuisploeg, die de verwachtingen in het programmaboekje niet waar konden maken. Ondanks een wat meer aandringend Yerseke, die wat kleine kansjes kregen uit scrimmages voor het doel, bleef het 0-2 en moesten de toeschouwers op de tribune van het mooie en gloednieuwe sportpark teleurgesteld naar huis.

foto 7

Foto 7: De voorhoede kreeg behoorlijk wat te verduren van de gefrustreerde verdedigers van de thuisploeg.

De niet in grote getale opgekomen S.P.S-supporters hadden een mooie wedstrijd gezien, waarbij volkomen verdiend de drie punten mee naar Poortvliet gingen. Zo werd aan het eind van het seizoen uiteindelijk alsnog twee (hele kleine) troostprijsjes gepakt: geëindigd in het linkerrijtje én voor Smerdiek en Stavenisse gebleven.

Ook voor Willem was het een prima seizoen, want hij wist clubtopscorer van S.P.S. te worden, maar ook nog eens het Eendrachtbodeklassement op zijn naam te schrijven.

Hopelijk kan trainer Rien Voshol volgend seizoen verder gaan waar dit seizoen is geëindigd, dan staan er weer leuke seizoenen te wachten op sportpark "d'n Aekerboam".