Vorige

Hieronder het verslag van de competitiewedstrijd ZSC'62 tegen S.P.S.

S.P.S. pakt punt in Scharendijke!

27 OKTOBER 2007 - SCHARENDIJKE

De ziekenboeg lijkt alsmaar groter te worden en daardoor de keuze uit beschikbare spelers steeds geringer. Vanmiddag kon Rien Voshol wederom niet beschikken over de geblesseerde Erwin Feijtel, Berry Hage, Niels en Jorn. Daar is Leonard sinds vorige week bijgekomen. Dennis was er vanmiddag ook niet bij wegens werkverplichtingen. Daarnaast begon Mark niet helemaal fit aan de wedstrijd en was ook Hilbert niet helemaal fit. Gelukkig was de B1 afgelast, waardoor Jasper en Ramon in de basis begonnen en Danny de Graaf begon als enige wisselspeler vanaf de bank. Leo is gelukkig ook weer helemaal fit en startte met Mark in de mandekking.

Foto 1

ZSC'62 liet in de voorbeschouwing weten dat S.P.S. een harde ploeg was, ze waren dus gewaarschuwd! Het begin vanmiddag was voor de thuisploeg. De eerste tien minuten werden de blauw-witten (het mooie uit tenue) direct onder druk gezet. Dat leverde direct een paar corners op en in de 8 e minuut een schot op de paal. S.P.S. was even zoekende naar de juiste balans en had in het begin moeite met het snelle en felle spel van de thuisploeg. Na een kwartier kwam S.P.S. beter in de wedstrijd en kon het de bal wat langer in de ploeg houden via de spitsen, Ramon en Willem. Het was Willem die na 16 minuten bijna de 0-1 binnentikte. Een terugspeelbal werd niet goed door de Schouwse keeper verwerkt, waarna Willem net niet koelbloedig genoeg was om de bal in het doel te tikken. Twee minuten later leverde S.P.S. de eerste goede aanval af. Goed samenspel van Willem en Ramon, waarbij Ramon zijn tegenstander uitspeelde en vanaf de achterlijn de bal bij de tweede paal op een presenteerblaadje gaf aan Bart, wiens geplaatste schot door de keeper werd gevangen. In de 26 e minuut kwamen we op een toch wel verrassende 0-1 voorsprong. Een vrije bal van Hilbert vanaf de linkerkant werd niet goed verwerkt door de verdediging van ZSC, waarna Jan er als de kippen bij was en de bal direct vanuit de lucht nam en in de korte hoek raak schoot, 0-1. Lang konden we niet genieten van de voorsprong want twee minuten later lag de bal er aan de ander kant al weer in. Balverlies op het middenveld leidde een counter in, waarbij Jaco op recht te laat terug was, waardoor zijn directe tegenstander simpel de 1-1 op het bord zette. In deze fase ging het spel gelijk op en kon ZSC niet overtuigen. In de 36 e minuut kreeg de thuisploeg een penalty na een overtreding van Leo binnen de 16 meter . Deze pengel werd eenvoudig, maar toch knap gepakt door Peter die vanmiddag weer een buitengewoon goede wedstrijd keepte. Een paar minuten voor rust kreeg S.P.S. nog een beste kans. Een bal van Jan op Ramon werd in de kluts via de keeper tot corner verwerkt. Die leverde vervolgens niets op.

Foto 2

Foto 2: Peter v/d Male stopt een penalty.

In de tweede helft begon S.P.S. feller dan de thuisploeg. Willem liet zich zakken uit de spits en kreeg de bal van Bart aangespeeld. Hij zocht de 1 tegen 1 situatie op met de verdediger en legde de bal af op de meegekomen Ramon, die alleen voor de keeper de bal jammer genoeg niet binnenschoot maar in de handen van de keeper. 5 minuten later was ZSC gevaarlijk via een afstandsschot wat op de vuisten van keeper uiteenspatte. Daarna werd het een steeds mooier gevecht om te volgen vanaf de zijkant. Enerzijds dacht ZSC wel even over S.P.S. heen te lopen, wat eigenlijk totaal niet zichtbaar was en anderzijds het gegroepeerde spelen van de blauw-witten met veel inzet en strijd, waarbij de aanvoerder Danny Bijl en de jeugdige Bart Vane en Jasper Slooten vanmiddag voorop gingen.

Foto 3

Foto 3: Trainer Voshol is het niet eens met de leiding.

De niet fitte Hilbert die vanmiddag goed in dienst van de ploeg had gespeeld was na 70 minuten leeg en moest vervangen worden door Danny de Graaf. Jan en Jaco hadden vanmiddag ook lastige tegenstanders, waardoor zij eerst verdedigend de zaak op orde moesten brengen wat ten nadele kwam van de aanvallende inspiraties. Willem en Ramon konden deze ruimtes echter wel goed gebruiken en voelden elkaar prima aan. in de 29 e minuut werd een goede corner van Jaco van dichtbij door Bart ingekopt, maar haalde de keeper de bal van de lijn af. ZSC ging wel steeds meer aandringen maar dit resulteerde niet echt in uitgespeelde kansen. Beide ploegen kregen in de slotfase nog één kans om de overwinning naar zich toe te trekken. In de 83 e minuut werd Danny goed bediend door Willem, echter dacht Danny wat meer tijd te hebben om te schieten en lag de keeper vervolgens goed in de weg. In blessuretijd redde Peter van dichtbij op de inzet van de vermeende “superspits” van ZSC die volgens de kranten naar Kloetinge gaat verkassen. Beide ploegen kregen nog 2 gele kaarten en de verzorger van S.P.S., Jan Luyks, werd met rood van het veld gestuurd na commentaar op de leiding. Helaas een zware beslissing, maar het spekt de kas weer van de KNVB. Een prima resultaat dus vanmiddag wat zelfvertrouwen geeft voor de komende week thuis tegen Yerseke!