Wedstrijdverslag S.P.S. 1 - Stavenisse 1

S.P.S. 1 - Stavenisse 1 (competitie)

S.P.S. - Stavenisse

Vandaag stond de tweede thuis derby op het programma. Stavenisse was vandaag te gast op d’en Aekerboam. Nadat er vorige week onnodig twee punten waren verspeeld, moest er vandaag worden gewonnen om de aansluiting met de koplopers te behouden.
Leander was vandaag wegens werkzaamheden afwezig, zodat we in eerste instantie met twaalf man aan de wedstrijd begonnen. In de rust kwamen Leo en Aad van het tweede ons versterken, zodat we toch drie wissels hadden.

foto 1

Foto 1: Spectaculair moment voor het doel
van Stavenisse. Met Willem Bevelander en Jan Deij.

Iedereen was er op gebrand om het resultaat van de wedstrijd tegen W.I.K.'57 vandaag weg te spelen. Jan Deij begon vandaag als rechtshalf, Jasper zakte hierdoor een linie naar de rechtsachter positie en Sjaak kwam hierdoor links in de verdediging te spelen. De trainer had in de bespreking al aangegeven dat er meer beleving moest zijn en dat we het er met z’n allen tijdens de warming- up en met het oplopen van het veld vanaf moesten laten stralen dat er vandaag maar één ploeg is die de drie punten kon bijschrijven.

foto 2

Foto 2: Souverein op de rechtsbackpositie: Jasper Slooten.

S.P.S. begon goed aan de wedstrijd en zette Stavenisse gelijk onder druk. Willem kreeg in het begin al een goede kans, maar de keeper redde goed. Naarmate de eerste helft vorderde werd het spel van S.P.S. er niet beter op. Er werd onnodig balverlies geleden en de eindpass was onzuiver. Toch creëerden we volop kansen, maar keer op keer stond de keeper in de weg. Net als de week ervoor stond het vizier van onze voorwaartsen niet op scherp, het was allemaal te slap. Toch kwamen we een kwartier voor de rust op een 1-0 voorsprong, Ramon ging goed door en legde de bal terug op de inlopende Bart, die mooi binnenschoot . Vlak voor de rust werd het ook nog 2-0, een schot van Ramon werd niet goed verwerkt door de keeper en in de rebound was Jorn er als de kippen bij om de 2-0 binnen te tikken.

foto 3

Foto 3: De maker van het tweede doelpunt: Jorn Elenbaas.

Na rust kwam Michel in de ploeg voor Sjaak. Het spel werd er niet beter op en S.P.S ging te veel mee in het spel van Stavenisse. Kans op kans volgde, maar de bal ging er niet in. Het was uiteindelijk Willem die voor de 3-0 zorgde. Eerst kopte hij uit een corner de bal via een verdediger over. Uit de daarop volgende corner van Hilbert knikte hij nu wel mooi binnen. Na deze 3-0 kabbelde de wedstrijd naar het einde. Aad en Leo kwamen nog in het veld voor Jan en Jasper. Door slordig balverlies op het middenveld was Stavenisse in de slotfase nog dicht bij een doelpunt. In deze zeer matige wedstrijd van S.P.S konden er drie punten worden bijgeschreven, zodat we aansluiting houden met de bovenste ploegen. Een wedstrijd om snel te vergeten. Willen we volgende week uit tegen koploper Yerseke een goed resultaat  behalen zullen we met z’n allen uit een ander vaatje moeten tappen.