Wedstrijdverslag Vosmeer 1 - S.P.S. 1

Vosmeer 1 - S.P.S. 1 (competitie)

06-12-2008

Vandaag stond de terugwedstrijd tegen Vosmeer op het programma. Het thuisduel eindigde in een 0-0 gelijk spel dit was tevens de eerste competitieronde van dit seizoen. Vandaag moest er worden gewonnen om aansluiting te houden bij de top 3.

foto 1

Foto 1: Hilbert van Akkeren werd redelijk uit de wedstrijd
gehouden, maar scoorde met een magnifieke vrije trap de 2-3.

Om half 3 werd er afgetrapt op het sportpark in Vosmeer dit op een soppig en drassig veld.

Al snel werd duidelijk dat SPS geen makkelijke middag tegemoet zou gaan. Vanaf minuut 1 stonden de blauw-witten onder druk.
Geen goede start bleek net als vorige week een feit met als resultaat een 1-0 achterstand na ongeveer 10 minuten voetballen.
De hoofden moesten zijn wakkergeschut om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Na een kwartier werd de motor gestart en werd er eindelijk gevoetbald, maar dit resulteerde niet echt in kansen door goed verdedigend werk van de Vosmeer defensie.
Het koste S.P.S. veel kracht en jawel vlak voor rust kon er dan toch de gelijkmaker worden aangetekend.

Door een combinatie op het middenveld werd Jan Dei aangespeeld die met een mooie voorzet Willem Bevelander wist te bereiken, die op zijn beurt niet te beroerd was om de bal netjes over de doelman heen te koppen. 1-1 was een feit en tevens de ruststand.

foto 2

Foto 2: Bart Vane kreeg het regelmatig
te verduren, met name in de eerste helft.

In de rust is alles nog eens goed op zijn plekje gezet en heeft iedereen zijn woordje kunnen doen. In de 2e helft moest S.P.S. op zoek naar de overwinning. Ook hier bleek weer dat het starten nog niet echt lekker gaat want na een minuut of 10 stond het ineens 2-1 voor Vosmeer. Met luid gejuicht werd dit doelpunt gevierd door team en supporters.

Weer moest SPS een achterstand goed maken en ja we wisten dat dit veel kracht zou gaan kosten. En dit bleek doet de topscorer van Vosmeer alleen voor het doel van Peter verscheen maar Peter liet zien waar hij toe in staat is. Met geweldig keeperswerk redde hij S.P.S. op de harde inzet van de Vosmeeraanvaller. Dit gaf moet aan de spelers en uiteindelijk hebben we als team het klusje toch maar weer geklaard.

De 2-2 kwam al snel. Uit een corner van Hilbert van Akkeren werd er subliem binnen gekopt door de kleine technische Ramon Voshol. Met een behendig balletje naar de grond geknikt was de Vosmeer goalie kansloos. Dit was het breekpunt en het festival ging van start.

foto 3

Foto 3: Vooral hoge ballen van de zijkant vond de
keeper van Vosmeer niet fijn. Ook hier gaat hij er onderdoor.

Na de 2-2 jaagde Hilbert van Akkeren na de aftrap door en wist de bal te onderscheppen. Deze dribbelde hij door tot een meter of 25 van de goal waar hij werd neergehaald. Als de Gladiator ging hij achter de bal staan en hoorde vanaf de zijlijn (onze Jan) roepen met de volgende woorden (IN EEN STREEP)! Hilbert was de beroerdste niet en knalde bal keihard in de winkelhaak. 2-3 en een feest aan de kant van S.P.S. Staf en supporters werden gek zo ook de spelers.

Maar dit was nog niet alles. Een lange bal van Jorn Elenbaas kwam bij Ramon en Willem in de buurt. Willem liep terug vanuit buitenspelpositie waarna Ramon de bal keurig meenam en alleen op de keeper afgaand de 2-4 binnen kon poeieren.
De grensrechter van Vosmeer had buitenspel geconstateerd, dit waarschijnlijk voor Willem maar deze deed niet mee in de aanval. Dit was het einde van de grens die zijn vlag er bij neerlegde.
De wedstrijd ging gewoon verder. S.P.S. had duidelijk nog over en de 2-5 kwam er dan ook aan. Een bal werd na een corner niet goed weggewerkt en jawel Willem Bevelander was er als de kippen bij om met een prachtige omhaal de 5-2 op het scorebord te noteren.

Met nog een paar minuutjes zette Willem nog een keer aan om de 2-6 aan te tekenen. Dit keer was het zijn linker die het mocht doen dit tot ieder verbazing maar de bal verdween keurig in de rechterhoek.