Wedstrijdverslag Stavenisse 1 - S.P.S. 1

Stavenisse 1 - S.P.S. 1 (competitie)

(KOP)

Vandaag stond de derby tegen Stavenisse op het programma. Ik denk dat bij de meesten het streven was naar 21 punten uit 7 wedstrijden. Op de trainingen van de week was er gehamerd op het snel rond laten gaan van de bal, dit zou Stavenisse niet leuk gaan vinden en daardoor zouden de kansen bij ons vanzelf wel komen. Sjaak ging, na lange tijd geblesseerd te zijn geweest, weer voor het eerst mee als speler. We vertrokken dus met 13 man van ons zelf.

1

Foto 1: Leo kijkt (een beetje angstig) hoe Erwin een bal wegkopt.

Dit werd in de eerste helft naar mijn inzicht redelijk uitgevoerd. Het baltempo was er zeker, maar nog lang niet op het niveau wat het zou moeten zijn. We kregen veel tijd en ruimte, maar wisten er niet altijd raad mee. Maar al snel wisten we te scoren. Na een overtreding op de linkerkant, was het Hilbert die met de verkregen vrije trap het hoofd van Willem wist te vind. Deze kopte feilloos binnen: 0-1.

2

Foto 2: Leonard komt zijn man hoe dan ook voorbij.

We bleven na dit doelpunt goed in balbezit en Stavenisse wist slechts enkele keren de middenlijn te passeren. Het duurde een tijdje voor de 0-2 werd gemaakt. Na goed voorbereidend werk van Michel, die bij het aangeven nog werd geraakt, wist Willem één op één de bal in het net te schieten: 0-2. We bleven kansen creëeren, maar doelpunten zaten er de eerste helft niet meer in.

3

Foto 3: Ramon staat op het punt een bal aan te nemen.

In de rust werd verteld om het over de zijkanten te blijven zoeken, daar lag voor ons veel ruimte. Ook door sneller te handelen en meer te bewegen zonder bal, zouden we het ons zelf alleen maar makkelijker maken in de tweede helft.

Al snel na rust wist Willem opnieuw het doel te vinden. Deze keer maakte hij zelf een goed actie vanaf de zijlijn. Hij wist een aantal man te omzeilen en verraste daarna de keeper in de korte hoek; 0-3. De wedstrijd was gespeeld, het was nu de taak om de wedstrijd met zo min mogelijk schade uit te spelen. Met name was het vooral oppassen om niet tegen blessures op te lopen.

4

Foto 4: Ap had zijn handen vol in de luchtduels.

De kansen bleven komen en ook de 0-4 kon worden genoteerd. Nadat Willem van de zijkant naar binnen kwam, legde hij de bal af op de inkomende Ramon. Deze schoot de bal, vlak langs de goede kant van de paal, binnen. Ook Jorn wist nog te scoren. Na een schot van Willem wist Jorn in de rebound de bal achter de keeper te krijgen; 0-5.

5

Foto 5: Pluisje is terug!

Hierna werden er een tweetal spellers gewisseld. Leonard nam geen risico's met zijn lies en maakte plaats voor Joey. Michel, die door een botsing in de eerste helft last had van zijn rug, werd gewisseld voor Sjaak. Dit waren dus eigenlijk onze enige wissels. Maar na deze wissels gebeurde het volgende. Hilbert wist alleen voor de keeper te komen. Nadat hij deze gepasseerd was, kon hij eigenlijk de bal zo binnen schieten, maar een verdediger van Stavenisse weerhield hem op een onreglementaire manier van dit doelpunt. Dit leidde tot een blessure bij Hilbert. Deze moest na dit incident van het veld geholpen worden. De penalty die het gevolg was, wist Erwin goed binnen te schieten; 0-6 en tevens ook de eindstand.

6

Foto 6: Bijna twee records, maar het
bleef bij eentje: de oudste man in het Eerste.

Maar na deze gebeurtenis stonden we dus met nog maar 10 man in het veld. Wissels hadden we eigenlijk niet meer. In ieder geval, dat dachten we. Een minuut of 10 daarna kwam de trainer, Rien Voshol, het veld binnen. Deze had bijna twee records op zijn naam, maar “de bal kwam niet lekker aanrollen”. Dus bleef het bij "de oudste speler in het Eerste".

(Ramon Voshol)

EXTRA FEATURES:
* de zes doelpunten zijn min of meer op de gevoelige plaat (harddisc) gelegd, klik ervoor op de doelpunten.
* De overtreding op Hilbert ging vooraf aan de penalty van Erwin, en staat daarom ook onder de 0-6.