Vorige

Vrederust 1 - S.P.S. 1 (competitie)

S.P.S boekt
simpele overwinning op Vrederust

Afreizen richting Vrederust is nooit een leuk uitje om verschillende redenen. Warmlopen tussen de bomen, kleedkamer delen met het bezoekende team van het tweede elftal van Vrederust, en verder blijven er een aantal spelers van ons plotseling wel erg angstig uit de ogen kijken in de hoop dat ze Gerda en Piet gewoon terug zullen zien in de eigen kantine. Misschien dat sommigen daar tijdens de wedstrijd ook te veel mee bezig waren, want we speelden met vlagen wel erg slordig maar daarover later meer….

1

Foto 1: Deze voorzet van Ramon zou niet tot een doelpunt leiden.

We gingen op stap met 13 spelers, vanwege blessures bij Sjaak (rug, langdurig) en Johan (lies, komt eraan). Joey en Jasper vormden deze middag de dunbezette bank. Positief is dan wel dat Mustafa ons definitief is komen te versterken vanuit de A-jeugd, nogmaals welkom, en speelde tegen Vrederust wederom sterk ditmaal als voorstopper. Erwin stond daarachter, Dennis op doel, Leonard rechts en Michel op links. Verder speelden we met 3 middenvelders: Jan-Pieter, AP en Jorn. Voorin speelden we met Ramon, Willem en Hilbert.

2

Foto 2: Leonard pakte zijn eerste kaart van het seizoen.

S.P.S. begon wat slordig, maar doordat Vrederust enkel de lange bal hanteerde en daar zelf al moeite mee had kwamen we niet in de problemen. Na een kwartiertje begonnen we lekker te draaien, met aantal goede combinaties. Kleine kansen en aantal hoekschoppen waren nog niet aan ons besteed, maar de openingstreffer viel na zo'n 20 minuten. Combinatie tussen Jorn en Hilbert bracht eerstgenoemde vrij op de vleugel. Goede voorzet op Willem volgde, puntertje, goal.

3

Foto 3: De keeper van Vrederust speelde een goede
wedstrijd en verijdelde behoorlijk wat kansen van S.P.S.

We bleven wel goed spelen verder in de eerste helft. Achterin zijn we geen moment in de problemen geweest waardoor de backs Leonard en Michel naar hartelust konden aanvallen. Voor Michel kwam daaruit een beloning, want hij scoorde in de 30e minuut een wel erg fraaie treffer! Een ‘bewussie' hoorde ik hem al roepen op het moment dat hij de bal raakte. Zag de doelman een stap vooruit zetten en bam, hangen. Prachtige goal van zo'n meter of 30 ;)…

4

Foto 4: Een "innig" duel van Jan Pieter.

Vlak voor rust werd het een nog ruimere ruststand voor ons. Goede actie over rechts waarbij Willem de bal bij de tweede paal legde. Hilbert kon controleren en uithalen in de lange hoek, 0-3. Verder kwam er nog gevaar uit een vrije trap en een afgekeurde goal na een individuele actie van Ramon (buitenspel). Smet op de goedverlopen eerste helft was het uitvallen van Jorn na een harde charge, Jasper was zijn vervanger.

5

Foto 5: De scheids beoordeelde dit als aanvallen van de keeper.

De tweede helft was van een wel erg matig niveau. We gingen teveel met het spel van de tegenstander mee, veel gemekker en onrust dus. Ondanks die ommekeer van het spelbeeld bleven we legio kansen creëeren en krijgen. Om verschillende redenen was heel vaak de eindpass slecht, misten we scherpte of gingen we plotseling vrolijk buitenspel lopen. Toch prikte Willem er nog zijn tweede in na een assist van Ramon. Mocht daarna meteen rustig aan doen en Joey was zijn vervanger. Er gebeurde eigenlijk niet veel bijzonders meer waardoor de eindstand op een toch teleurstellende 0-4 bleef steken.

6

Foto 6: Naast Michel maakte ook Hilbert,
hier de bal controlerend, een fraaie goal.

Hadden zeker ruimer moeten winnen, jammer van het zwakke spel in de tweede helft. Maar toch 4 punten uit de eerste twee duels, dus tevreden vooralsnog. Volgende week doorpakken tegen het voor ons onbekende Kogelvangers. Mede-titelkandidaat? Leuke pot kan het gaan worden, opnieuw een uitduel. Iedereen ging eerst weer genieten van de eigen kantine en opluchting was toch weer groot onder velen van ons toen ze het bordje Poortvliet zagen. Vrederust-uit, gelukkig achter de rug hoorde ik sommigen verzuchtten.