Wedstrijdverslag S.P.S. 1 - S.K.N.W.K. 1

te lang voor gehavend S.P.S.

SPS 1 – SKNWK 1
25 september 2011
Sportpark D'en Aekerboam

Na de 6-1 nederlaag vorige week bij ‘De Fendert' stond vandaag een andere, tot dusver ongeslagen, titelkandidaat op het programma. Met vier afwezige ‘basisspelers' bij S.P.S. 1 was het even puzzelen voor de trainer. Een andere opstelling dan gewend was daarom een feit. Met een gemiddelde leeftijd van rond de 21 jaar was vandaag het doel tenminste één punt op Pooflie te houden.

1

Foto 1: Hét moment waarop Jorn onreglementair
wordt gestuit. De scheidsrechter staat er bovenop.

S.P.S. begon wat onwennig aan de wedstrijd. Spelers moesten wat zoeken naar hun positie. Ook de duels werden met regelmaat (onnodig) verloren. S.K.N.W.K. probeerde druk te zetten al resulteerde dit niet in grote kansen voor onze tegenstander. We kwamen steeds beter in de wedstrijd. Door hard werken en veel inzet wist S.P.S. de tegenstander tegen te houden en er zelf af en toe uit te komen door een snelle omschakeling. Voetballend was S.K.N.W.K. misschien iets verder, maar door werklust van onze rood-witten was er een redelijk evenwicht in de wedstrijd. Helaas moest Marnix na 15 minuten het veld verlaten voor Ramon Elenbaas vanwege een blessure op een gevoelig plekje.

2

Foto 2: Stefan passeert, maar de verdediger
gebruikt zijn hand om de bal tegen te houden.

S.P.S. blijft goed meedoen. Via een goede aanval weet S.P.S. de aanval te bereiken, waarbij onze aanvaller onrechtmatig naar de vloer wordt gewerkt in het strafschopgebied. Penalty S.P.S. Jorn eist de penalty op en knalt hem binnenkant paal de touwen in. Preciezer kan een penalty bijna niet worden genomen en 1-0 S.P.S. Een mooie opsteker voor S.P.S.

Helaas konden we van deze voorsprong niet lang genieten. Een foute pass vanuit de voorhoede (terug naar de keeper) wordt onderschept. S.K.N.W.K. faalt niet waardoor de er een 1-1 stand kan worden genoteerd. Na 45 minuten, met een gelijke stand op het bord, is het tijd voor een bakje thee.

3

Foto 3: Mustafa komt voor zijn man.

De tweede helft begint. S.P.S. staat een minuut of 20 vooral onder druk. S.K.N.W.K. is op zoek naar de voorsprong. Toch weet S.P.S. zeer goed stand te houden. Echt grote kansen weet onze tegenstander niet te creëren. S.P.S. werkt hard en gaat ervoor. Bovendien is het Hugo die een puike wedstrijd keept met een aantal goede momenten.

4

Foto 4: Jan Pieter in stijl.

Langzaam maar zeker weet S.P.S. wat onder de druk vandaan te komen. Dit resulteert in een aantal kansen voor S.P.S. Toch zijn ook deze kansen niet gevaarlijk genoeg om de keeper te verassen. Het spel hobbelt op en neer, waarbij nog steeds de werklust een grote rol speelt. Vijf minuten voor tijd neemt de druk van S.K.N.W.K. weer toe. Ook nu weet S.P.S. goed stand te houden, totdat het noodlot één minuut voor tijd bijna toeslaat. Het is Hugo die drie keer achter elkaar goed redt. Gelukje voor S.P.S. is ook het feit dat Niels buitenspel heeft geconstateerd waardoor de scheidsrechter S.P.S. uit het gevaar bevrijdt.

5

Foto 5: Jorn kopt de bal door.

Iedereen is er zo goed als zeker van dat die mooie ene punt in Pooflie zal blijven. Toch slaat het noodlot alsnog toe in de derde minuut van de blessuretijd. Hugo speelt Edwin in, die de bal verlengt naar Ramon E. Deze verliest op zijn beurt eenvoudig de bal waardoor S.K.N.W.K. er langs de zijkant snel vandoor gaat. Een goede voorzet met een toch wel puike afronding zorgt ervoor dat S.P.S. het deksel keihard op zijn neus krijgt. De volle drie punten worden meegenomen naar Nieuwerkerk waardoor S.P.S. met lege handen onder de douche kan stappen.

6

Foto 6: De 89e minuut van de wedstrijd: Hugo houdt op spectaculaire manier S.P.S. in de wedstrijd.

Gezien het wedstrijdbeeld had een gelijkspel, net als bij Halsteren en de Fendert, verdiend geweest. Helaas krijgen we opnieuw te weinig. Lichtpuntje voor de trainers was dat er duidelijk werklust is geleverd. S.P.S. heeft een goede pot weggelegd. Er zit duidelijk vooruitgang in dit team. Volgende week opnieuw een lastige wedstrijd uit tegen Kogelvangers. Als we deze lijn qua voetbal door kunnen zetten, kunnen we opnieuw een leuke wedstrijd tegemoet gaan.