Wedstrijdverslag D.V.O.'60 1 - S.P.S. 1

D.V.O.'60 1 - S.P.S. 1 (competitie)

(kop)

Na de eclatante overwinning van vorige week, thuis tegen Smerdiek, moesten we vandaag naar het Roosendaalse D.V.O.'60 toe. Vorig seizoen beide wedstrijden tegen hun verloren maar in de eindstand toch boven ze geëindigd (!). Eerder dit seizoen hebben we de thuiswedstrijd ruim met 5 - 0 van ze gewonnen.

Voor zover we aan het begin van de wedstrijd nog niet wakker waren werden we na twee minuten wel wakker geschud, na een één-twee werd de voorzet vanaf hun linkerkant goed naar de grond en binnen gekopt: 1 - 0. Ons antwoord liet niet lang op zich wachten, drie minuten na de snelle openingstreffer verovert Ramòn V. de bal halverwege de helft van de tegenstander en hij schiet van 20 meter de bal laag, rechts van de aan de grond genagelde keeper, in het doel: 1 - 1. We konden maar enkele minuten genieten van onze gelijkmaker want achterin reageren een aantal spelers niet snel genoeg en hup, 2 - 1 achter. Een paar minuten later staat het alweer gelijk. Eerst krijgt Arek een kans vanuit de ingooi maar hij gaat voor eigen succes en zijn schot in de korte hoek is onzuiver. In dezelfde minuut opnieuw Arek, nu verovert hij de bal en geeft Ramòn V. een hoge bal op Martin die in het vijandelijke strafschopgebied staat. Twee tegenstanders lopen elkaar in de weg en helpen daarmee Martin die kan scoren: 2 - 2 na tien minuten voetballen. Gekkenhuis!

Na de gele kaart voor Leonard wegens het vasthouden van zijn tegenstander wordt een schot van Stefan geblokt. Een slechte uittrap van Matthijs brengt een tegenstander plotsklaps in scoringspositie maar oog in oog met onze goalie kan laatstgenoemde zijn fout herstellen. Ramòn V. komt alleen uit voor de sluitpost aan de andere kant, de keeper raakt de bal slechts half maar voldoende om een voorsprong voor ons te voorkomen. De scheidsrechter is (te) coulant voor de Roosendaalse ploeg wanneer Arek kort achter elkaar twee keer, waarvan één keer van achteren, neergehaald wordt. Matthijs maakt het zichzelf moeilijk door een terugspeelbal aan te nemen i.p.v. gelijk weg te rossen. Nu zit een tegenstander ertussen en loopt het met een sisser af. Leonard gaat op avontuur maar hij heeft geen oog voor zijn medespelers. Een katachtige reflex van de keeper van D.V.O.'60 voorkomt dat onze corner een doelpunt oplevert.

De tegenstander krijgt een mogelijkheid doordat Jan-Pieter en Corné A. niet communiceren, Jan-Pieter lanceert daardoor onbedoeld een tegenstander maar de 2 - 2 tussenstand blijft op het scorebord staan. Na een overtreding op Arek neemt Arek zelf de vrije trap maar de bal verdwijnt over de ballenvanger. Er volgden wat Poolse woorden waarvan wij de betekenis niet kennen en ook maar niet naar hebben gevraagd. Aan onze kant komen we goed weg wanneer Matthijs moet grabbelen naar de bal op de voorzet van links, hij weet de bal net voor zijn doellijn vast te pakken.

Kort voor rust komen we dan toch, voor het eerst deze wedstrijd, op voorsprong. Wilmer de J. speelt Martin in het strafschopgebied aan, die controleert de bal en legt deze breed op Leonard die vogeltje vrij staat en de bal beheerst in het zijnet van het doel schiet: 2 - 3. Bijna maakt D.V.O.'60 op slag van rust gelijk, onze rechtsback wordt met een één-twee, niet voor het eerst deze middag, het bos in gestuurd waarna de voorzet bij de tweede paal tegen de buitenkant van onze paal wordt gekopt.

In de rust komt Mark E. in het veld voor Leonard en tijdens de tweede helft kan leider Corné N. aan zijn conditie werken omdat hij meermaals met de waterzak het veld in moet tijdens een blessure omdat verzorger Jan L. last heeft van wat pijntjes. De indraaiende corner van specialist Arek valt op de lat en een minuut of tien na de thee verdient Martin een penalty welke door Ramòn V. benut wordt: 2 - 4 en niets aan de hand. Zou je zeggen.

Matthijs is alert bij een afstandsschot en aan de overkant schiet Ramòn V. een vrije trap een meter over de kruising. Martin is sneller dan de keeper en speelt hem op de achterlijn uit, zijn voorzet komt helaas net niet tot bij Arek. De tegenstander geeft zich nog niet gewonnen, na een rush komt de bal voor ons doel en komen we goed weg doordat de bal naast geschoten wordt.

Zo'n twintig minuten voor het einde krijgt de tegenstander halverwege onze helft een vrije trap mee. De bal wordt bij de tweede paal voor ons doel en daarna binnen gekopt: 3 - 4. Wilmar E. komt Wilmer de J. aflossen en na een vrije trap van Matthijs bedient Stefan Mark E. maar die schiet alleen voor de keeper ruim over. I.p.v. dat wij de marge vergroten komt D.V.O.'60 op gelijke hoogte, onze laatste man heeft alle tijd maar zit mis waarna een tegenstander af kan ronden: 4 - 4. Rob komt nog in het veld voor de moegestreden Stefan. Aan het einde van de wedstrijd moeten we nog oppassen dat we niet de spreekwoordelijke bietenbrug op gaan want de Roosendalers krijgen in de slotfase nog een vrije schietkans, ze koppen uit een corner hard rakelings naast en nadat drie van de onzen door een één-twee het bos in worden gestuurd wordt een afstandsschot gepakt door Matthijs. De 4 - 4 wordt derhalve de eindstand.

Jammer dat we de volle buit niet mee naar huis hebben kunnen nemen al hadden we ook nog met helemaal lege handen kunnen staan. Het voelt als twee verloren punten maar op de terugweg hebben we de teleurstelling wat van ons af kunnen roeien in De Raayberg.

Volgende week geen competitieverplichtingen i.v.m. Koningsdag, over twee weken de laatste competitiewedstrijd dit seizoen, thuis tegen Vrederust 1. Op papier een ploeg die we moeten kunnen pakken maar de bal is rond en Vrederust is een stugge tegenstander. We zullen in ieder geval moeten winnen om in het linker rijtje te kunnen eindigen en zo de doelstelling van dit seizoen te halen. We gaan het zien en beleven!