Wedstrijdverslag Oranje Blauw'14 1 - S.P.S. 1

Oranje Blauw'14 1 - S.P.S. 1 (competitie)

Resultaten uit het verleden...

Afgelopen twee seizoenen stonden we zowel uit als thuis na 90 minuten telkens aan de goede kant van de streep. Vandaag niet. Al was er tot vlak voor rust niets aan de hand...

In de openingsfase grabbelen keeper en verdedigers van Oranje Blauw'14 naar de bal maar het lukt Leonard niet de bal binnen te werken. Verder is er over de eerste dertig minuten eigenlijk niets te melden. Op het half uur geeft Jelmer een bekeken balletje op Leonard en die schiet de bal over de uitkomende keeper heen, 0 - 1. De tegenstanders krijgen in het laatste kwartier van de eerste helft wel wat kansjes: Hugo pakt een vrije trap die door het midden op hem afgevuurd wordt, een lage bal voor wordt bij de tweede paal naast geschoten en een voorzet die direct genomen wordt gaat hoog over.

Maar het is S.P.S. dat in de 40e minuut op 0 - 2 komt. Debutant Daan kopt verdedigend de bal naar Martin, die passt op Leonard en die schiet binnen. Toch gaat de tegenstander met een goed gevoel rusten want vlak voor het einde van de eerste helft verdwijnt een afstandsschot in ons doel, 1 - 2 en gaan zij er logischerwijs weer in geloven. Op slag van rust lukt het Martin niet de marge weer op twee te brengen, zijn kopbal na de voorzet van Edwin gaat net naast.

Een minuut of zes na de theepauze laten we een tegenstander veel te makkelijk lopen en hij brengt de gelijkmaker op het scorebord, 2 - 2. Oranje Blauw'14 krijgt langzamerhand de betere kansen, zo schieten ze vol tegen de paal en missen ze achterin ons strafschopgebied maar net een vrije trap.

Een kwartier voor tijd schieten ze de bal voorbij Hugo en zo komen ze zelfs op voorprong, 3 - 2. Met nog een minuut of tien te voetballen schuift Arno Leonard door naar de spits en Jan-Pieter naar het middenveld in een uiterste poging wat te forceren maar verder dan een schot op de paal van onze aanvalsleider komen we niet. En dat is zuur.

Jan Pieter (was de bedoeling, overgenomen door Corné)