Wedstrijdverslag S.P.S. 1 - Halsteren 1

S.P.S. 1 - Halsteren 1 (competitie)

S.P.S. pakt een punt
tegen subtopper Halsteren

Op zaterdag 7 februari mocht S.P.S. eindelijk weer de wei in voor een competitiewedstrijd. In eigen huis was Halsteren de tegenstander. De uitwedstrijd werd in de 27e minuut van de blessuretijd met 2-1 verloren, tijd voor revanche dus! Vanwege de vorst en sneeuw was het nog maar de vraag of het door zou gaan maar om 12:00 uur werd er groen licht gegeven om deze wedstrijd op het tweede veld te spelen. Na de nuttige oefenpot tegen buurman Smerdiek nu dus weer eentje voor het 'echie'. Helaas kon trainer Anthonisse vandaag niet beschikken over vaste waarde Marnix van der Slikke i.v.m. school.  Na langdurige afwezigheid keerde Martin Quist weer terug in de basis.  Ook Jan Deij was weer beschikbaar na een weekje wintersport. Verder de gebruikelijke namen van voor de winterstop met her en der wat wijzingen in de posities op het veld.

1

Foto 1: Arno en Jeroen overleggen
nog even voorafgaand aan de wedstrijd.

2

Foto 2: Jan.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt en S.P.S. kwam fel uit de startblokken. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Halsteren gokte vandaag op de omschakeling en kwam er dan ook een paar keer gevaarlijk uit. Na ruim een kwartier kreeg Halsteren een corner die door de boomlange verdediger De Nijs werd ingekopt, 0-1.  Even leek S.P.S. de weg kwijt en kreeg Halsteren nog wat mogelijkheden om de score uit te bouwen. Door goed optreden van de laatste linie en doelman Rowin werd erger leed voorkomen. Aan de andere kant kreeg Leonard een niet te missen kans op 1-1. Hij kon alleen richting de keeper maar faalde in de afronding. Op slag van rust was het alsnog raak. Een voorzet werd door een speler van Halsteren achter zijn eigen doelman geschoten, 1-1.  Ietwat gelukkig maar wel lekker om zo aan de thee te gaan.

3

Foto 3: Rowin.

4

Foto 4: Martin.

De tweede helft begon S.P.S. furieus met een grote kans voor Jelmer. Hij kwam bijna alleen voor de goal maar de keeper van Halsteren was zeer alert. Even later belandde een voorzet op het hoofd van Martin. De keeper kon de bal nog net uit de hoek tikken maar daar was Jan Deij als de kippen bij en hij schoot de 2-1 binnen! Halsteren wankelde maar S.P.S. kreeg het niet voor elkaar om door te drukken en de wedstrijd in het slot te gooien. Aan de andere kant maakte Leonard onnodig hands net buiten de eigen 16 meter en een vrije trap was het gevolg. Specialist Peter Geense pakte dit cadeautje met plezier uit en schoot de 2-2 feilloos binnen. Even daarna leek een misser van Rowin de 2-3 in te luiden maar Corné was zeer alert en kon de bal van de lijn schieten.

5

Foto 5: Jelmer.

6

Foto 6: Edwin.

In de slotfase was Halsteren nog een paar keer gevaarlijk maar echt grote kansen werden niet meer gecreëerd. Zodoende eindigde de wedstrijd in 2-2 waar beide partijen na afloop tevreden mee mochten zijn.  Volgende week geen competitie i.v.m. carnaval. De week erna wacht een lastige uitwedstrijd in Roosendaal waar S.P.S. het op zal nemen tegen het goed draaiende Alliance.