Wedstrijdverslag Stavenisse 1 - S.P.S. 1

Stavenisse 1 - S.P.S. 1 (competitie)

S.P.S. pakt volle buit
na ‘Houdini- act' bij Stavenisse

Op zaterdag 30 april 2016 mocht de hoofdmacht van ons aller S.P.S. aantreden in de derby tegen Stavenisse. Na de ontluisterende nederlaag tegen Rillandia rest de mannen van Arno nog twee wedstrijden om het tot nu toe teleurstellende seizoen nog enigszins kleur te geven en definitief afstand te nemen van de mogelijke laatste plaats. Trainer Arno kan vandaag geen beroep doen op Corné vanwege een hamstringblessure. Jan Deij was bereid gevonden om vandaag aan te sluiten omdat het Tweede een vrije middag had. Daarnaast sloten ook weer een handvol jongens van de A aan na hun wedstrijd. De volgende elf moesten het vandaag gaan doen. Hugo, Rob, Pieter, Wilmer, Edwin, Raynor, Kevin, Jelmer, Leonard, Marnix en Jan.

1

Foto 1: Pieter.

Om 15:00 uur floot scheidsrechter Bruijnooge voor het begin van de wedstrijd, welke op een keurig veld werd gespeeld. In de beginfase nam S.P.S. het initiatief en drong Stavenisse terug op hun helft. Verder dan een aantal schoten op het doel kwam het niet. Stavenisse daarentegen kreeg een 100% kans maar Hugo redde fantastisch op de inzet van hun spits.

2

Foto 2: Rob.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Stavenisse meer grip op de wedstrijd. Vooral opbouwend lukte er weinig bij S.P.S. waardoor Hugo veelal de lange bal moest spelen. De eerste helft leek af te stevenen op een 0-0 ruststand maar het was Marco Oosdijk die de ban brak voor de thuisploeg. Een afgeslagen schot kwam voor zijn voeten en hij schoot beheerst binnen; 1-0. Een gevoelige tik zo vlak voor de thee.

3

Foto 3: Jan.

In de rust werden wat aanpassingen gedaan. René de Groen kwam in de ploeg voor Jan Deij en ging rechts op het middenveld spelen. Hierdoor ging Kevin centraal op het middenveld voetballen. Leonard schoof door naar de spits en Jelmer werd op ‘10' geposteerd. Vol goede moed begon S.P.S. aan de tweede helft maar deze was nog geen 10 minuten oud of een volgende dreun werd uitgedeeld. Een schitterende lob van Adriaan Jansen zette Stavenisse op een 2-0 voorsprong. S.P.S. wist dat het nu alles of niets moest gaan spelen om in ieder geval nog één punt aan de wedstrijd over te houden. Trainer Arno schakelde direct en bracht Ardjan de Jong in het veld voor de moe gestreden Pieter van der Male.

4

Foto 4: Jelmer.

Met nog 25 minuten te spelen komt een lange bal van Hugo bij Leonard terecht. Hij draait weg bij zijn tegenstander en komt één op één met de uitkomende keeper welke hij eenvoudig omspeelt en de 1-2 op het scorebord zet. Stavenisse lijkt van slag want nog geen drie minuten later is het ineens 2-2. Edwin gaat goed door over links en krijgt de bal op randje 16 voor zijn voeten. Hij aarzelt geen moment en schiet binnen. Ineens is alles weer mogelijk.

5

Foto 5: Wilmer.

De wedstrijd gaat op en neer en beide ploegen spelen voor de overwinning. Stavenisse is vooral gevaarlijk uit hoekschoppen en S.P.S. loert op de counter. In de blessuretijd valt dan toch de beslissing in ons voordeel. Marnix wordt over rechts weggestuurd en met een lange rush gaat hij op de keeper af en schiet de 2-3 binnen. Wat onmogelijk leek is gelukt en zowel supporters als spelers zijn door het dolle. Even later fluit de scheids voor het einde van de wedstrijd.

6

Foto 6: Marnix heeft de winnende in de blessuretijd
gescoord en viert dat met het meegereisde publiek.

S.P.S. komt door deze overwinning op 21 punten en heeft nog steeds de mogelijkheid om Stavenisse te passeren op de ranglijst. Dit kan door de laatste wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten in de derby tegen Smerdiek.