Wedstrijdverslag Vosmeer 1 - S.P.S. 1 (18.02.2017)

Vorige

Vosmeer 1 - S.P.S. 1 (competitie)

S.P.S. 1 haalt uit in Vosmeer

Zaterdag 18 februari stond voor S.P.S. 1 de uitwedstrijd bij Vosmeer op het programma. Het was pas de tweede competitiewedstrijd van 2017 en na de puntendeling tegen Smerdiek een nieuwe kans om de eerste driepunter van 2017 te behalen. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Smerdiek was er qua opstelling niets gewijzigd. Ook Jelmar, die vooraf nog een twijfelgeval was, gaf tijdens de warming up aan fit genoeg te zijn om te starten en begon op zijn vertrouwde plek.

1

Foto 1: Wilmer.

Om half 3 floot scheidsrechter Safranti voor het begin van de wedstrijd en al snel was duidelijk op welke manier Vosmeer het ons lastig ging proberen te maken. Na twee passes achteruit volgde direct de lange bal op de spits van Vosmeer en was de verwachte tactiek direct zichtbaar. De eerste paar minuten van de wedstrijd verliepen rommelig maar al snel kwamen we vaker en langdurig in balbezit en namen we het initiatief. Na acht minuten volgde de vroege beloning; Maurice speelde zich tussen een aantal verdedigers vanaf rechts handig vrij en bracht de bal met veel gevoel bij René die vanaf links de zestien in kwam, niet twijfelde en met links de 0-1 op het scorebord bracht. Een mooie opsteker zo vroeg in de derby.

2

Foto 2: Leonard.

Nog geen tien minuten later was het opnieuw raak. Een lage corner van Kevin werd bij de eerste paal door de mee naar voren gekomen Jelmar dusdanig goed geraakt dat de bal door de benen van de keeper in het netje vloog. 0-2, en Jelmar had zijn vooraf beloofde eerste goal van het seizoen te pakken. Aan de kant van Vosmeer werd het alleen maar minder en minder en sloeg de irritatie soms zichtbaar toe. Zo werd Kevin hard geraakt op de eigen 16, wat terecht bestraft werd met een gele prent voor de spits van Vosmeer. Ons eigen spel werd er ook niet beter van en ook aan de zijde van S.P.S. werd het dus wat rommeliger en kwamen er veel foute passes/keuzes.

Desondanks kregen we nog een aantal goede kansen/ mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Na ruim een half uur was het Jelmer die de bal op het middenveld veroverde, Emiel inspeelde die vervolgens Jelmer met een mooie één-twee vrij voor de keeper zette. Jelmer schoot beheerst zijn zesde van het seizoen binnen en zette de 0-3 tussenstand op het bord. Aan het einde van de eerste helft kreeg Vosmeer nog een aantal mogelijkheden, zo keerde Richard een vrije trap en redde hij prima op een schot in de korte hoek maar veel meer gevaar kwam er niet meer dus gingen we met 0-3 aan de thee.

3

Foto 3: René.

Na twee minuten in de tweede helft werd er aan alle twijfels een einde gemaakt. Jelmar dribbelde vanaf zijn laatste man positie het middenveld in en kreeg de bal na twee instanties bij Jelmer. Jelmer bediende vervolgens Maurice en deze schoot de bal vanaf links in de verre hoek naast de keeper, 0-4! Nog geen drie minuten later was het opnieuw raak; Kevin bezorgde uit een vrije trap de bal op het hoofd van Jelmar die de bal heerlijk tegen de touwen knikte en zo zijn seizoenstotaal verdubbelde. Met een 0-5 tussenstand probeerde Vosmeer de schade zo minimaal mogelijk te houden door de bal na één of twee keer raken achterin direct lang naar voren te schieten. Veel gevaar kwam hier niet uit en zo domineerde S.P.S. de tweede helft volledig.

4

Foto 4: Jelmer scoort de 0-3.

Net nadat Jelmar uit de kluts bijna zijn derde van de middag had gemaakt (en achteraf bleek ook net een kratje was misgelopen) kwam Corné voor hem in de plaats en kwam Ardjan voor aanvoerder Leonard. Het meest kolderieke moment en misschien wel illustrerend voor het spel van Vosmeer waar bijna niks lukte, was halverwege de tweede helft. Kees stoomde zoals al vaker het geval was deze wedstrijd vanaf zijn rechtsbackpositie op en probeerde met een voorzet één van onze aanvallers te bereiken. De voorzet kwam echter niet goed uit de verf (mede door een polletje zeker?) en ging direct richting de handschoenen van de keeper. Terwijl Kees zich al omgedraaid had om zijn positie weer in te nemen, blunderde de doelman van Vosmeer door de hoge bal los te laten waardoor de bal in het doel verdween en Kees zo zijn eigen kunststukje miste. Een cadeautje zorgde dus voor de 0-6.

5

Foto 5: En hier maakt Jelmar de 0-5 en zijn
eerste ooit in het vlaggenschip van S.P.S.

Na een half uur loste Corstiaan zijn broer Edwin af op de linksbackpositie en kreeg dus nog een kwartier speeltijd. Vosmeer had het al lang opgegeven en S.P.S. profiteerde hiervan. Het was Emiel die de 0-7 van dichtbij kon binnentikken nadat René de bal voorbij de keeper had gespeeld. Op aangeven van Maurice had René zelf vervolgens de score nog verder kunnen uitbreiden echter schoof hij de bal naast de verkeerde kant van de paal na een mooie aanval. Vijf minuten voor tijd stuurde Kevin Emiel weg over rechts. Emiel haalde de achterlijn en gaf de bal uitstekend voor op Maurice die bij de tweede paal zijn tweede van de middag maakte en zo zijn vijftiende van het seizoen noteerde.

6

Foto 6: Kevin.

Jelmer schoot de bal nog een keer hard voorlangs, al was het Maurice die de laatste doelpoging van de wedstrijd kreeg. Zijn vrije trap belandde echter over de goal van Vosmeer en zo eindigde de derby in 0-8. Na applaus van de trouwe supporters zochten we de kleedkamer op en hadden we een prima uitslag neergezet. De nul gehouden, acht goals gemaakt door veel verschillende doelpuntenmakers, een mooie middag dus. Door deze uitslag blijven we aan kop en kunnen we met veel vertrouwen naar de komende serie wedstrijden toeleven.