Wedstrijdverslag S.P.S. 1 - Cadzand 1 (04.03.2017)

Vorige

S.P.S. 1 - Cadzand 1 (competitie)

S.P.S. 1 boekt grote en
eenvoudige zege op Cadzand

Op zaterdag 4 maart staat het thuisduel met de huidige nummer laatst op het programma. Na wat twijfelen of de wedstrijd nu wel of niet doorgaat kan er uiteindelijk toch worden gevoetbald. Hoewel het eerste veld afgekeurd is kan er gelukkig wel op het tweede veld gevoetbald worden. De opstelling van vandaag is op één plek aangepast ten opzichte van vorige week, Kevin Uijl is er vandaag niet bij i.v.m. vakantie. Kevin Poot was ook al een twijfelgeval en besloot om dan ook niet te spelen. De volgende elf namen starten:

Richard 1
Kees 13 Edwin 3 Ardjan 15 Jelmar 2 Jelmer 7
Wilmer 4 Maurice 10 Emiel 6 Leonard 8 René 12

wissels zijn: Pieter, Rob, Corstiaan.

1

Foto 1: Kees.

Rond de klok van half 3 fluit de scheidsrechter voor het begin van het duel. Meteen is het zichtbaar dat S.P.S. de bovenliggende partij zou gaan zijn deze middag, want binnen een minuut krijgt S.P.S. al twee mogelijkheden. Eerst is het Leonard die op de keeper stuit waarna de daarop volgende corner net niet kan worden binnengewerkt door Jelmar. Na nog een handvol kansen gemist te hebben omdat de echte scherpte nog ontbrak in de eerste minuten is het na tien minuten dan toch raak, een vrije trap van Leonard die niet goed word verwerkt door de keeper kan bij de tweede paal binnen worden gewerkt door Jelmer; 1-0.

2

Foto 2: Jelmer scoort de 1-0.

Ook de tweede treffer laat niet lang op zich wachten, mede doordat S.P.S. continu druk blijft zetten. Daardoor komt Cadzand niet uit de verdedigende stellingen en is het opnieuw Jelmer die de bal voor zijn voeten krijgt en opnieuw raak schiet. Al is het wel met enig fortuin, want de bal word nog van richting veranderd waardoor de keeper kansloos is. Cadzand word op een paar spaarzame momenten na nauwelijks gevaarlijk waardoor er continu op de helft van de tegenstander kan worden gevoetbald.

3

Foto 3: Edwin.

Dit leidt dan ook tot de derde treffer van S.P.S., al komt die treffer eerlijk is eerlijk ten onrechte tot stand. Maurice gaat alleen op de doelman af wil hem omspelen maar de doelman redt, al ontgaat dit de scheids die alleen Maurice zag vallen en dus een penalty toekent. Na veel commentaar aan de zijde van Cadzand legt Maurice aan voor de penalty en benut deze 3-0. Op het moment dat iedereen weer op zijn positie wil gaan staan worden er vanaf de kant door een leider van Cadzand allerlei vervelende dingen geroepen richting de scheidsrechter. Deze besluit de wedstrijd te staken maar onze aanvoerder en voorzitter nemen hun verantwoordelijkheid en weten de scheids toch op het veld te houden, op de voorwaarde dat de leider van Cadzand vanaf de kantine de wedstrijd moet bekijken.

4

Foto 4: Het veelbesproken moment uit
de eerste helft: wel of geen strafschop?

Drie minuten na het penalty moment volgt alweer de vierde treffer. Een aangesneden vrije trap van Maurice word prachtig binnenkant paal in de verre hoek gekopt door Leonard, die zo de 4-0 aantekent. Zo gaan we de rust in met een ruime voorsprong en krijgen we de opdracht mee om er nog zoveel mogelijk bij te maken wat tegen deze tegenstander toch zeker moet kunnen. Even lijkt het erop dat Cadzand in de tweede helft uit een ander vaatje gaat tappen door meteen druk te zetten en de eerste kansen af weet te dwingen, maar meteen daarna neemt S.P.S. het heft weer in handen en bleek het dus slechts een opleving geweest te zijn van de bezoekers.

5

Foto 5: Leonard scoort hier de 4-0.

Na zo'n twintig minuten in de tweede helft word bij S.P.S de eerste wissel toegepast, René verlaat het veld en word afgelost door Corstiaan die op de linksback zal gaan spelen waardoor Edwin een positie doorschuift. Meteen daarna krijgt S.P.S. een vrije trap die door Leonard prachtig om de muur heen in de hoek word gekruld: 5-0. Dan volgt de mooiste goal van de middag, een voorzet van Emiel belandt op randje zestien waarna de bal uit de draai door Jelmer heerlijk op de pantoffel word genomen en de bal schitterend in de verre hoek verdwijnt en dus zijn hattrick compleet maakt 6-0.

6

Foto 6: En viert dat hier met Maurice en Ardjan.

Cadzand word volledig op de pijnbank gelegd want drie minuten later volgt ook de zevende treffer. Een steekbal van Maurice belandt bij Leonard die beheerst ook zijn derde treffer van de middag maakt: 7-0. Meteen daarna maken Jelmar en Leonard plaats voor Pieter en Rob, Cadzand weet nog wel een keer het net te vinden maar de treffer word afgekeurd wegens buitenspel. Rob die dus net binnen de lijnen was gekomen kreeg daarna de kans op de achtste treffer maar deze werd miraculeus gekeerd door de doelman. Bijna dus een heel mooi moment voor de man die op het laatste moment was aangesloten bij de groep. Die achtste treffer komt er alsnog als Ardjan de bal aangeeft waarna Maurice eenvoudig kan binnentikken; 8-0. Er volgt nog een kansje voor Cadzand maar deze word recht in de handen van Richard gekopt waardoor er dus voor het eerst dit seizoen in een thuiswedstrijd de nul word gehouden.

7

Foto 7: Emiel.

Opnieuw een mooie en tamelijk makkelijke middag voor S.P.S. wetende dat de overige 10 wedstrijden verre van makkelijk zullen gaan worden. Iedere wedstrijd zal voor S.P.S. nu een finale gaan worden. Een heerlijke overwinning al zal dus vanaf volgende week de volledige focus op Kwadendamme gericht moeten zijn, ook willen we de supporters weer bedanken voor hun komst, we moeten het de komende weken met z'n allen gaan doen.