Wedstrijdverslag S.P.S. 1 - Stavenisse 1 (08.04.2017)

S.P.S. 1 - Stavenisse 1 (competitie)

S.P.S. verliest de derby

Zaterdag 8 april stond voor S.P.S. de thuiswedstrijd tegen Stavenisse op het programma. Het was een mooie zonnige dag met veel supporters. In de opstelling waren een aantal wijzigingen. Pieter verving de geblesseerde Edwin en Ardjan mocht op de plek van René starten omdat die nog niet helemaal fit was.

1

Foto 1: Kees.

2

Foto 2: Leonard scoort de 1-0.

Om half 3 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. S.P.S. begon goed aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij dankzij goed en vlot combinerend voetbal. Dit goede voetbal zorgde ervoor dat in de 18e minuut S.P.S. op een 1-0 voorsprong kwam dankzij Leonard. Na een snel genomen inworp kon Emiel een voorzet geven en deze voorzet viel tussen twee verdedigers in bij Leonard en die maakte de kans beheerst af. In de 25e minuut komt S.P.S. dankzij Maurice op een 2-0 voorsprong dankzij een hard schot vanbuiten de zestien waarmee hij de keeper passeert. Tijdens de eerste helft wordt het duidelijk dat de scheids niet alles ziet waardoor er wat frustraties ontstaan. In de 35e minuut komt Stavenisse dankzij een vlotte aanval met een antwoord en wordt het 2-1. Na dit doelpunt blijft S.P.S. de betere partij en heeft het nog veel kansen gehad om de voorsprong uit te breiden maar dit gebeurde niet zodat we met 2-1 de rust ingingen.

3

Foto 3: Ardjan.

4

Foto 4: Pieter.

Na een kwartier rusten werd er afgetrapt voor de tweede helft en zien we twee verschillende teams en nog steeds dezelfde scheidsrechter. Stavenisse begon de tweede helft veel sterker en fanatieker waardoor ze al gauw meer kansen kregen. In de 12e minuut van de tweede helft kreeg Stavenisse een vrije trap mee nadat Leonard volgens de scheidsrechter een overtreding had begaan. Deze vrije trap wordt in de zestien voorgegeven en in de kluts valt de bal voor de voeten van een speler van Stavenisse en deze schiet de bal in het doel van S.P.S. waardoor het weer gelijk staat. Drie minuten later scoort Stavenisse de 2-3 en staat S.P.S. op een achterstand. Daarna gaat Stavenisse op de counter loeren en dit zorgde ervoor dat ze vijf minuten voor het eind ook nog een vierde doelpunt maakten. In de tweede helft krijgt S.P.S. weinig kansen meer en eindigt de wedstrijd dus in 2-4.

5

Foto 5: Kevin.

6

Foto 6: Jelmar.

Volgende week tijdens het paasweekend staan er twee inhaalwedstrijden op het programma. Op zaterdag uit tegen Hansweert en maandag thuis tegen Apollo. Het is van belang dat we deze wedstrijden weer met 100% strijd en beleving ingaan zodat we onze koppositie weer kunnen herpakken.