Wedstrijdverslag S.P.S. 1 - Wolfaartsdijk 1 (29.04.2017)

S.P.S. 1 - Wolfaartsdijk 1 (competitie)

Moeizame maar terechte overwinning

Op zaterdag 29 april mochten we aftrappen tegen het stugge Wolphaartsdijk, na de vrij moeizame overwinning van afgelopen week stond er weer een vervelend terughoudende tegenstander op het programma. De opstelling was aardig wat aangepast dan u misschien gewend was, dit kwam door een aantal blessuregevallen. Afgelopen week vielen Kees en Rene ook nog af, en begonnen we als volgt:

Richard in de goal, Emiel, Jelmar, Wilmer en Pieter in de verdediging. Op het middenveld stonden Kevin, Leonard Jelmer en Ardjan. Voorin mocht Raynor voor zijn tweede basisplaats starten en naast hem stond Maurice.

1

Foto 1: Leonard schiet, in tweeën, de 2-0 binnen.

De wedstrijd gaat wat rommelig van start, maar S.P.S. heeft het meeste balbezit. Na een minuut of twee komt er een vervelend luchtduel tussen Pieter en een speler van Wolfaartsdijk. Ze klappen met de hoofden tegen elkaar, gelukkig kunnen beide spelers verder. Na vijf minuten spelen wordt Leonard diep gestuurd door Emiel, met een mooie passeerbeweging omspeelt Leonard zijn tegenstander en rondt daarna af voor de 1-0.

2

Foto 2: Ardjan.

Een aantal aanvallen van S.P.S. volgen met als gevolg een aantal corners. Verder dan een kopbal van Jelmar en een schot van Emiel kwam SPS helaas niet. In de 41ste minuut geeft Raynor met zijn linkervoet voor op Leonard deze kan jammer genoeg niet in één keer afwerken maar in tweede instantie gaat de bal er dan toch in voor de 2-0. Dit is dan ook gelijk de ruststand.

3

Foto 3: Wilmer.

In de rust gaf Emiel al aan last te hebben van benauwdheid. Hij wordt om die reden een minuut of 10 na de rust dan ook gewisseld voor Kevin Poot. Twintig minuten in de tweede helft krijgt Wolfaartsdijk een corner. Deze wordt door Richard niet goed gevangen en de tegenstander begaat hierbij wel of geen overtreding. Hoe dan ook, Richard laat deze bal helaas los waarna de bal wordt binnengetikt en staat het 2-1.

Een aantal minuten later wordt Raynor diep gestuurd door Kevin Uijl. Raynor gaat één op één op de keeper af maar schiet tegen de benen van de keeper en dus gaat deze kans op de 3-1 er niet in. Vijf minuten later geeft Raynor een goede voorzet op Ardjan, Ardjan kan deze bal net niet goed genoeg raken om de voorzet tot een doelpunt te verwerken.

4

Foto 4: Jelmar.

Wolfaartsdijk krijgt nog een kansje door een goed afstandsschot welke net een meter overgaat. Een goed halfuur in de tweede helft wordt er vanaf de zijkant gecoacht dat Leonard en Raynor van positie moeten wisselen. Een aantal minuten later geeft Raynor een lage voorzet op Leonard, helaas maait die over de bal heen en stond daarachter niemand om de bal er als nog in te schieten.

5

Foto 5: Maurice.

Drie minuten voor het einde van de wedstrijd krijgt S.P.S. een vrije trap terwijl Wolfaartsdijk dacht dat deze vrije trap voor hun was. Deze vrije trap werd snel genomen door Wilmer en hij stuurt Raynor diep. Raynor geeft een voorzet op maat op Leonard en hij rond de bal in één keer binnenkantje voet af! Dit was zeker geen makkelijk doelpunt, maar Leo probeerde het toch in één keer. Dit was het derde doelpunt van Leonard en hij bracht hiermee de stand op 3-1.

6

Foto 6: De voorzet van Raynor waaruit Leonard de 3-1 zal maken.

Vlak voor tijd mochten Corné Anthonisse en Ramon Elenbaas nog invallen. De 3-1 was dus ook de eindstand. Al met al een moeilijke wedstrijd voor S.P.S., dit kwam vooral door het te lage tempo waarin er gespeeld werd. Misschien had het ook te maken met het verdedigende spel van Wolfaartsdijk maar het zal in ieder geval de komende twee weken veel beter moeten om te winnen van Wemeldinge en Z.S.C.'62.

Zoals gezegd wacht dus volgende week de thuiswedstrijd tegen Wemeldinge. In deze wedstrijd heeft S.P.S. genoeg aan een punt om kampioen te worden, maar de mannen zullen vol voor de drie punten moeten gaan!