Wedstrijdverslag Z.S.C.'62 1 - S.P.S. 1 (13.05.2017)

Z.S.C.'62 1 - S.P.S. 1 (competitie)

Geen kampioen

Na vorige week, als gevolg van een late tegentreffer, net niet het kampioenschap binnen gesleept te hebben kregen we vandaag een herkansing. Vele scenario's waren mogelijk maar wij waren de enige ploeg in de 4e klasse B die het in eigen hand had: bij winst zijn we kampioen!

1

Foto 1: Kees.

Maar dat zat er helaas niet in. Sterker nog, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we er vanmiddag niet aan te pas zijn gekomen. Het was Z.S.C.'62 dat de klok sloeg en al in de derde minuut op voorsprong kwam. Behoudens een goede aanval via Corné A., Kees en Leonard en een actie van Kevin U., waarbij de pass op good old Martin te scherp was, hebben we in het eerste bedrijf geen potten kunnen breken.

2

Foto 2: Martin.

Het was aan het beresterke keeperswerk van Richard te danken dat de achterstand bij rust ”maar” 2 - 0 was. De topscorer van de ploeg uit Scharendijke had namelijk net voor het halfuur Richard nog een keer weten te verschalken en zo hun voorsprong verdubbeld.

3

Foto 3: Ardjan.

In de rust bereikte ons het bericht dat Wemeldinge thuis met 1 - 2 achterstond tegen Vosmeer. Zou het zo'n weekend worden? Zelf niet (kunnen) winnen, Wemeldinge verliezen en dan een beslissingswedstrijd tegen opnieuw Z.S.C.'62!!?? Dat zou bizar zijn maar waarom ook niet.

4

Foto 4: Richard.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders dan in de eerste helft. Het was Z.S.C.'62 dat de kansen aaneen reeg en het enige dat wij er tegenover konden zetten was een diepe bal van Martin op Maurice die alleen op het doel af leek te kunnen gaan, ware het niet dat hun keeper net iets eerder bij de bal was.

5

Foto 5: Corstiaan.

Op het moment dat in de 80e minuut een voorzet van Maurice tot corner werd verwerkt waren de Scharendiekenaars al uitgelopen naar 5 - 0. Het viel mij op dat we eindelijk weer eens in het vijandelijke strafschopgebied waren, dat was namelijk al een tijdje geleden. Maar zelfs een eretreffer zat er vanmiddag niet in waardoor het seizoen voor ons eindigde in mineur.

6

Foto 6: Machiel.

Geen kampioen, geen periode, helemaal niets. Want Wemeldinge wist hún achterstand wel om te buigen in een voorsprong en overwinning en is zodoende kampioen: proficiat! Daarnaast wens ik de periodekampioenen Apollo'69, Smerdiek en Z.S.C.'62 succes in de nacompetitie.

7

Foto 7: De bank, met trainer Arno en leider Corné.

Ondanks de teleurstelling in de laatste twee wedstrijden kunnen we terugkijken op een FANTASTISCH seizoen!! Wie op voorhand voorspeld had dat we van eind november tot medio mei, van speelronde 10 tot en met 25, de trotse aanvoerder van de ranglijst zouden zijn én aan het einde van de competitie zelfs twee kampioenswedstrijden zouden spelen was zonder twijfel voor gek verklaard en afgevoerd in een busje. Het zure einde ten spijt ben ik tróts op wat we dit seizoen hebben laten zien en bereikt hebben en rest mij eenieder te bedanken die ons daarbij gesteund, aangemoedigd en geholpen heeft.