Wedstrijdverslag de Virtus O13-3 - S.P.S. O13-2

Virtus O13-3 - S.P.S. O13-2 (beker)

K

Op deze zonnige dag is het voetbalseizoen begonnen voor ons. We zijn afgereisd naar Virtus in Zevenbergen voor een bekerwedstrijd. Het is voor ons best spannend, omdat we voor het eerst op een groot veld gaan spelen en ook andere regels gaan gelden, zoals buitenspel, 16 meter gebied, enz. We hebben vandaag precies genoeg spelers. Nicky heeft een bruiloft en Geert heeft een polsblessure. Zo hebben we geen wissels. Met goede moed gaan we aan de wedstrijd beginnen. We nemen onze aangegeven posities in…….

1

Foto 1.

In de eerste minuten van de wedstrijd worden we al verrast door een kans van de tegenpartij, even later is het toch raak voor Virtus 1-0. Maar we strijden terug. Door een voorzet van de aanvallers Dani en Jeroen, komt de bal door een ongelukkige beweging in eigen doel van de tegenpartij terecht; 1-1.

Het voetbal lijkt gelijkwaardig, het gaat over en weer. Met kansen voor beiden, door corners en juist overspelen naar elkaar. De verdediging van Olga en Annika met hulp van Savanne en Maurits gaat onverminderd door. Het middenveld van Silvijn, Joost, Cees en Luuk zijn nog wat zoekende naar hun plekje.

Ondanks het harde werken wordt het dan voor rust nog 3-1 tegen.

2

Foto 2.

Na de rust is het zonnetje nog ruim aanwezig en gaan we met goede moed verder. Het lukt steeds beter ons plekje te vinden en samen tot voetbal te komen. In de eerste minuut hebben we al een kans gemaakt op een doelpunt. Het is wel de tegenpartij die eerst de kans benut 4-1. Van onze kant heeft Joost enkele kansen richting doel. Het harde werken wordt dan beloond doordat Jeroen de 4-2 scoort.

Tijdens de wedstrijd weet Patrick een goede positie in te nemen en redt verschillende pogingen tot scoren van de tegenpartij. In de spitszone blijven we actief, zodat Dani kan scoren; 4-3.

Door een lichte vermoeidheid van onze zijde en de ervaring van de tegenpartij, komt het na nog wat kansen op een eindresultaat van 5-3.

3

Foto 3.

We kunnen terugkijken op een mooi gespeelde wedstrijd en kunnen trots zijn op onze prestaties.