Wedstrijdverslag S.P.S. O13-2 - Stavenisse O13 (09.09.2017)

S.P.S. O13-2 - Stavenisse O13 (beker)

(k)

Vandaag spelen we onze tweede wedstrijd in de poulefase van de beker. Tevens onze tweede wedstrijd als JO13-2G op een groot veld, met nogal wat veranderingen ten opzichte van vorig seizoen, toen we als JO11 op een half veld speelden. Elf spelers, buitenspel, zestienmetergebied, terugspeelballen niet meer mogen pakken, posities in het veld en de uitvoering daarvan.

1

Foto 1: Olga.

Waar we vorige week een gelijkwaardige tegenstander troffen in Virtus, moesten we het vandaag opnemen tegen Stavenisse, maar van gelijkwaardigheid was hier geen enkele sprake.

2

Foto 2: Geert.

3

Foto 3: Joost.

Op deze regenachtige morgen starten we vol goede moed aan de wedstrijd, onder leiding van de heer J. Jansen. Van begin af aan blijkt dat Stavenisse twee klassen beter is en dat wij eigenlijk niet in het stuk voorkomen. Binnen vijf minuten staan we 0-1 achter en als het rustsignaal klinkt staat de teller al op 0-8. Desalniettemin proberen we in de tweede helft de schade te beperken en komen wij ook wel eens binnen schootsafstand van het doel van de Stavenisse-goalie, maar helaas zonder resultaat. Stavenisse scoort nog zes keer en brengt de eindstand op 0-14. Tja, de pouleindeling voor de beker kan nu eenmaal inhouden dat je tegen veel betere of veel mindere tegenstanders komt te staan.

4

Foto 4: Silvijn.

5

Foto 5: Savannah.

Dit was een wedstrijd om snel te vergeten. Hopelijk treffen we volgende week in de Fendert JO13-3G wel een tegenstander van ons niveau, want deze ploeg zullen we enkele weken later weer treffen maar dan in competieverband.

6

Foto 6: Cees.

Ter afsluiting nog een positief bericht van het trainersfront. Sinds het begin van het seizoen is Kees de Jong actief als trainer bij JO013-2G. Kees is zelf als Eerste-elftalspeler actief en kan zijn kennis en ervaring gebruiken om ons niveau naar een hoger plan te tillen. Vanaf vorige week dinsdag is daar ook Ardjan de Jong bijgekomen, ook speler van S.P.S.1. Met deze trainers zal de oefenstof ongetwijfeld meer variatie meebrengen en een positieve uitwerking hebben op techniek en tactiek.