Wedstrijdverslag S.P.S. 1 - Kwadendamme 1 (23.09.2017)

S.P.S. 1 - Kwadendamme 1 (competitie)

Teleurstellend begin van de competitie

Na een aantal weken van voorbereiding stond op zaterdag 23 september de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Kwadendamme was naar Poortvliet afgereisd en was de tegenstander.

1

Foto 1: Corstiaan.

Richard was vanwege een handblessure niet beschikbaar, Kevin P. was bereid gevonden om als vervanger het doel te verdedigen. Verder was het wel goed om te zien dat Marnix na een jaar lang revalideren weer bij de wedstrijdselectie zat.

2

Foto 2: Kevin.

Om half 3 floot de scheidsrechter van dienst de wedstrijd in gang. Al snel was het duidelijk dat Kwadendamme niet het veld op was gestapt om mee te voetballen, het zakte direct in op eigen helft en liet ons de bal. Na tien minuten al de eerste tegenvaller, Leonard kreeg in een duel een flinke tik op zijn bovenbeen en moest na ruim een kwartier het veld verlaten voor Raynor die voorin het plekje naast Maurice overnam.

3

Foto 3: Kees.

Het spel van onze kant was niet al te best, het tempo lag te laag, passing onnauwkeurig en dus regelmatig onnodig balverlies. Tot overmaat van ramp profiteerde Kwadendamme van één van deze situaties en zo stond er na een half uur tegen de verhouding in 0-1 op het scorebord. Dit was precies waar ze op gehoopt hadden en omdat ze minimaal acht man achter de bal hielden was het een lastige opgave om er door heen te voetballen. Omdat de doelman van Kwadendamme keer op keer alle tijd mocht nemen voor een achterbal, werd het tempo er telkens flink uitgehaald. Grote kansen of mogelijkheden werden er dan ook niet gecreëerd dus gingen we met een achterstand aan de thee.

4

Foto 4: Ardjan.

Na rust hetzelfde spelbeeld, al werd er wat sneller rondgespeeld om de tegenstander het lastig te maken. Dit resulteerde in tegenstelling tot de eerste helft wel in een aantal flinke kansen. Halverwege de tweede helft maakte Maurice met een individuele actie de dik verdiende gelijkmaker.

5

Foto 5: Jelmer.

Na deze treffer werd Jelmar afgelost door Marnix die als extra aanvaller werd gebracht en we achterin één op één gingen spelen. Een mooi moment dus voor Marnix, die maandenlang hard aan zijn herstel heeft gewerkt! In het laatste half uur kregen we meerdere grote kansen om op voorsprong te komen, echter was het geluk niet aan onze zijde. Kwadendamme loerde op de omschakeling maar verder dan de bal zo hard mogelijk vooruit of opzij te schieten kwam het niet.

6

Foto 6: Maurice.

De wedstrijd resulteerde uiteindelijk in een zwaar teleurstellend gelijkspel. Komende weken de kans om ons te herpakken na deze slechte start van de competitie.