Wedstrijdverslag Vosmeer 1 - S.P.S. 1 (30.09.2017)

Vosmeer 1 - S.P.S. 1 (competitie)

k

Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week, we hadden veel moeite om door de op de rand van het strafschopgebied geparkeerde bus uit Kwadendamme heen te komen, moesten we vandaag tegen Vosmeer aantreden. In het verleden is meermaals gebleken dat bij een derby de ranglijst of resultaten uit het verleden er nauwelijks toe doet / doen. Kijken wat het vanmiddag wordt.

1

Foto 1: Maurice.

Bij ons wederom Kevin P. op doel terwijl onze vaste sluitpost Richard wel beschikbaar is als veldspeler nadat afgelopen week het gips rond zijn gebroken duim eraf is gehaald. Daarnaast is er door trainer Arno en assistent Dick een basisplaats ingeruimd voor Raynor die daarmee de geblesseerde Leonard vervangt. Raynor speelt aan de linkerkant op de positie waar vorige week Ardjan begon, Ardjan vervangt Leonard in de voorhoede.

2

Foto 2: Marnix.

De eerste mogelijkheid is, na een prima pass van Jelmar E., voor Ardjan maar hij ziet zijn schot geblokt worden. Na 12 minuten voetballen krijgt Maurice een tik op zijn wenkbrauw en moet voor behandeling naar de kant. Na een minuut of vijf kan hij terug het veld in voorzien van een mooie, door Arlette deskundig aangelegde, witte tulband. Een paar minuten later gaat er een tegenstander alleen op Kevin P. af en hij wordt gepasseerd in de verre hoek: 1 - 0. Ai.

3

Foto 3: Wilmer.

Nadat Vosmeer een vrije trap een paar meter over schoot en Kevin U. zijn vrije trap over de korte kruising zag verdwijnen verstapt Raynor zich waarbij het publiek langs de kant ”knap” hoort. Raynor kan niet verder en wordt vervangen door Marnix, die etaleert gelijk zijn kwaliteiten door aan de linkerkant zijn tegenstander voorbij te snellen en een prima voorzet af te leveren.

Wat later krijgen we een vrije trap nadat René een veeg krijgt van een tegenstander die zich eerder ook al een paar keer heeft laten gelden. Kevin U. gaat achter de bal staan en krult deze prachtig in de kruising en brengt de 1 - 1 op het scorebord. We komen bijna opnieuw op achterstand maar nadat Kevin P. al is gepasseerd wordt hij geholpen door één van zijn verdedigers die de bal nog net voor onze doellijn weghaalt. Pfff. In de blessuretijd gaat Jelmar E. in de vijandelijke 16 naar de grond maar de scheidsrechter interpreteert dat als slecht toneelspel en hij krijgt een vrije trap tegen. Kees dwingt met een diagonaal schot de keeper nog tot een inspanning voordat we aan de thee gaan.

4

Foto 4: Pechvogel Raynor.

In het begin van de tweede helft halen we ternauwernood een counter van Vosmeer eruit. Aan de overkant herovert Ardjan de bal maar schiet vervolgens ruim naast. Wanneer Niels vlagt voor een achterbal geeft de scheidsrechter aan (maar of dat zo is...) over arendsogen te beschikken want hij wijst naar de cornervlag. Na bijna een uur spelen heeft Kevin U. pech als zijn vrije trap tegen de kruising gaat. Kort daarna komt Kevin P. goed uit om een diepe bal te onderscheppen. Wilmer showt zijn voetbalkwaliteiten nog maar eens door met twee keer een pirouette a la Zinedine Zidane uit te verdedigen. Links voorin heeft Marnix pech als zijn voorzet op de lat valt. Vosmeer schiet een vrije trap nog rechtstreeks op doel maar die gaat ruim over.

5

Foto 5: René, voorafgaand aan zijn doelpunt.

In de 71e minuut toont krachtpatser Jelmer F. zijn fysiek door, ondanks dat er twee tegenstanders haast letterlijk op hem hangen, hard door het midden binnen te schieten: 1 - 2. Tegen het einde van de wedstrijd valt een corner van Kevin U. op de rug van Jelmer F. en zo bijna in het doel en wordt een schot van René geblokt.

6

Foto 6: Doelman Richard.

In de slotfase lijkt René de wedstrijd in het slot te gooien door vanaf de rand van het strafschopgebied de 1 - 3 te maken en komen Corné A. en Richard nog binnen de lijnen om onze twee voorhoedespelers te vervangen. Maar doordat Vosmeer twee minuten later de marge weer terugbrengt tot één blijft het de vijf minuten blessuretijd die bijgetrokken wordt spannend maar de verdediging, met aan de zijkanten Corstiaan en Kees, geeft geen krimp.