Wedstrijdverslag S.P.S. 1 - Vrederust 1 (07.10.2017)

S.P.S. 1 - Vrederust 1 (competitie)

S.P.S. wint derde competitiewedstrijd

Zaterdag 7 oktober, de dag dat S.P.S. op het eigen sportpark mocht aantreden tegen een vrij onbekende tegenstander in de persoon van Vrederust. Bekend was dat Vrederust niet of nauwelijks meer te vergelijken is met het team waar tegen enkele seizoenen geleden nog is gevoetbald.

Op deze regenachtige zaterdagmiddag werd er rond half 2 verzameld door de mannen van Arno waarna de bespreking plaatsvond. In de bespreking werd aangehaald dat Vrederust een ploeg is die zeer waarschijnlijk zelf ook graag wil voetballen, in plaats van 90 minuten op de eigen 16 meter te blijven plakken. Bij ons allemaal was duidelijk dat het wel tijd werd om een goede pot op de mat te gaan leggen omdat de start van het seizoen nog alles behalve overtuigend is. Aangehaald in de bespreking werd dat het natte veld zomaar eens een groot voordeel voor ons zou kunnen worden om ons eigen spelletje te gaan spelen.

1

Foto 1: Corstiaan.

Hierna werd de opstelling aangehaald die er voor deze wedstrijd als volgt uit kwam te zien: In het doel was onze vaste sluitpost Richard weer te vinden na een vervelende blessure aan zijn duim. Daarvoor stond het vaste centrum in de personen van Jelmar en Wilmer die deze middag weer ondersteund werden door de backs Kees en Corstiaan. Op het middenveld stonden centraal Kevin en René met daarnaast Jelmer op de rechtshalf en Ardjan spelend vanaf de linkerkant. In de punt van de aanval stond Maurice met daarnaast Marnix die voor het eerst in een jaar weer zijn opwachting mocht maken in de basis-elf. De bank bestond deze middag uit Leonard die net terug kwam van vakantie en nog niet geheel fit was met daarnaast debutant Thomas van Vossen die na zijn wedstrijd van de O17 aan mocht sluiten bij de selectie. Helaas geen plek voor Raynor Suurd die na het ongelukkige incident van vorige week nog altijd in afwachting is van uitsluitsel over de knieblessure.

2

Foto 2: Jelmar.

Dan naar de wedstrijd. Het begin van deze partij was overduidelijk in handen van Vrederust die in het begin redelijke aanvallen via de zijkanten op de mat legden. Hierbij was S.P.S. nog niet scherp genoeg en vergaten we mee te voetballen in de beginfase. Daarnaast kwamen we ook moeilijk in de duels waardoor het er op leek dat dit zomaar eens een enorm lastige middag kon gaan worden. Ondanks dat Vrederust de bovenliggende partij was lukte het S.P.S. wel regelmatig om een goede aanval op te zetten wat vaak door een slordige eindpass niet meer resulteerde in een goede kans. Symbolisch voor de wedstrijd was vooral de vele overtredingen van beide kanten wat het spel van beide ploegen allesbehalve ten goede kwam.

3

Foto 3: René.

In deze fase rond de 35e minuut kreeg de nummer 6 van Vrederust de bal in zijn voeten waarna hij besloot om maar eens op goed geluk uit te halen, dit resulteerde in een prachtige goal die strak en hard in de touwen vloog, 0-1 voor de ploeg uit Halsteren. Ook na deze goal wist de uit club regelmatig een goede aanval op de mat te leggen wat bijna resulteerde in een grotere achterstand. Echter vlak voor rust werd via meerdere schijven nog maar eens een goede aanval op gezet waarbij Maurice na het halen van de achterlijn de bal voortrok op Marnix die de bal in een voetbeweging langs de keeper van Vrederust wist te schuiven. 1-1. Een doelpunt dat erg welkom was, zo vlak voor de thee.

4

Foto 4: Ardjan.

In de rust was zowel iedereen het er wel over eens dat we steeds meer grip op de wedstrijd begonnen te krijgen en we stapje voor stapje de betere ploeg begonnen te worden mede door het doorstappen van Jelmar naar het middenveld waardoor vrijwel iedereen man op man kon gaan voetballen wat als gevolg had dat we steeds beter in ons eigen spel kwamen.

Na de rust was het toch weer Vrederust dat de dienst uitmaakte en er alles aandeed om het ons in balbezit zo lastig mogelijk te maken. In de tweede helft was het wederom het behoorlijke aantal overtredingen wat er voor zorgde dat beide ploegen weer niet goed in hun spel kwamen. Dit resulteerde in veel standaardsituaties en dode spelmomenten waardoor het tempo uit de wedstrijd werd gehaald. De bevrijdende treffer voor S.P.S. viel dan uiteindelijk toch rond de 60e minuut waarbij Maurice na een goede aanval de bal in zijn voeten aangespeeld kreeg, hij niet aarzelde en de bal onberispelijk in de hoek schoot; 2-1 voor S.P.S.

5

Foto 5: Jelmer.

Hierna kreeg S.P.S. meerdere kansen op de 3-1 onder andere via een goede kopbal van Marnix na uit een uitstekende voorzet van Ardjan, helaas belandde deze bal op de lat. Ook werd René nog een keer vrijgespeeld voor de keeper waarna hij besloot de bal breed te leggen op de vrijstaand Maurice, helaas kwam laatstgenoemde door het overtal aan verdedigers niet in de mogelijkheid om af te drukken zodat deze mogelijkheid niks opleverde. Hierna volgde er wederom een fase waarin het voornamelijk vechtvoetbal was wat beide ploegen hanteerden waarbij er alles aangedaan werd om kansen te forceren. In deze fase was het voor ons vooral zaak om de bevrijdende treffer te maken en voor Vrederust was het vooral het doel om zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren waarna het nog behoorlijk spannend zou gaan kunnen worden. Deze gelijkmaker werd vooral geforceerd via meerdere hoekschoppen die ter nauwernood weggewerkt konden worden door de verdediging van S.P.S. De 3-1 viel dan alsnog via Marnix die na wederom een goede aanval de bal nog een paar keer goed legde en hard langs de keeper wist te plaatsen waarna de ontlading en de opluchting van de gezichten van de jongens af te lezen was. Aan het einde van de wedstrijd was er nog een grote kans voor Jelmer die de bal na een voorzet vanaf links net niet binnen wist te glijden. Rond de klok van half 5 vond de scheidsrechter het mooi geweest en besloot hij om er een einde aan te maken bij een eindstand van 3-1 in het voordeel van de mannen uit Poortvliet.

6

Foto 6: Man of the match: Marnix.

Na afloop in de kleedkamer was duidelijk dat deze driepunter zeer welkom was en dat we ondanks het nog allesbehalve vloeiende spel hard hadden gewerkt om deze overwinning te bewerkstelligen. Deze overwinning zorgt er daarbij voor dat we na drie wedstrijden op een puntentotaal van zeven komen. Hierdoor vinden we onszelf op dit moment terug in de subtop van de 4e klasse B. Een mooie overwinning om op voort te borduren, waarbij met vlagen het spel wat we graag willen spelen op de mat hebben gelegd. Nu mogen we ons klaar gaan maken voor de komende weken waarbij achtereenvolgend een paar tegenstanders van formaat aangetroffen zullen worden, te beginnen met aanstaande zaterdag 14 oktober wanneer we af mogen reizen naar Spui en daar aan mogen treden tegen een team wat op dit moment nog ongeslagen is en laat zien over een scorende spelers te beschikken. Voor nu genieten van de overwinning en op naar zaterdag.