Wedstrijdverslag Spui 1 - S.P.S. 1 (14.10.2017)

Spui 1 - S.P.S. 1 (competitie)

S.P.S pakt 3 punten dankzij
geweldige teamprestatie

Op zaterdag 14 oktober staat de naar verwachting ontzettend zware uitwedstrijd tegen Spui op het programma. Een ploeg die, nadat in de zomerstop de nodige spelers waren aangetrokken, nog geen puntverlies had geleden. Ook wisten we dat deze ploeg om de bovenste plaatsen mee wil gaan doen, duidelijk was dus dat er een belangrijke wedstrijd aan zou komen.

1

Foto 1: Maurice.

In de wedstrijdbespreking werd nogmaals aangegeven dat de tegenstander snelle en handige mensen in de voorhoede had rondlopen, 100% scherpte was dus vereist want elk foutje zou afgestraft gaan worden. Rond kwart over 12 werden de voertuigen opgezocht om via een flinke omweg richting Spui te gaan. Aan het weer zou het in ieder geval niet liggen want er scheen een heerlijk zonnetje, kortom alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie pot van te gaan maken. De opstelling was precies hetzelfde als die van vorige week, dus wederom met Marnix in de basis, de wissels waren Leonard en Mark, laatstgenoemde was bereid gevonden om met ons mee te doen omdat het Tweede vrij was. Nogmaals bedankt hiervoor!

2

Foto 2: Marnix mikt op de lat.

Nadat de digitale pasjescontrole achter de rug was konden we het veld op, rond de klok van half 3 konden we van start. Dat deden we naar behoren, het was meteen duidelijk dat het een open wedstijd zou gaan worden met kansen aan beide kanten. De eerste echt grote kans was voor ons, een bekeken schuiver van Marnix belandde op de paal. Twee minuten later was het opnieuw Marnix die plots alleen voor de keeper kwam te staan maar dankzij goed keeperswerk slaagde hij er niet in de score te openen. Dat gebeurde aan de andere kant wel, een corner, wat overigens helemaal geen corner was, belandde voor de voeten van de rechtsback en hij aarzelde niet en schoot de bal binnen. Een vervelend moment, maar voor ons geen reden om de kopjes te laten hangen. Niet veel later ging Marnix opnieuw alleen op de keeper af maar opnieuw kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Weer pech dus maar voor ons wel weer zo een moment waar wij vertrouwen uithaalden, want we merkten dat de verdedigers van Spui een stuk minder snel waren dan onze aanvallers. En dan gebeurde wat er al lange tijd aan zat te komen, Marnix kwam met de bal aan de buitenkant terecht hij keek en gaf de bal prima voor op de inlopende Ardjan die het luchtduel knap won van zijn tegenstander en dus de stand gelijk trok, eindelijk loon na hard werken: 1-1!

3

Foto 3: Kees.

Dan plots een grote kans voor Spui, want ook die ploeg deed lekker mee in de wedstijd, een hard schot belandde op de onderkant van de lat. Na nog vele kansen over en weer kreeg Marnix vlak voor de rust de kans om ons op voorsprong te schieten, een schitterende crosspass van Kevin werd goed gecontroleerd door Marnix die de doelman plots uit zijn doel zag komen, hij twijfelde niet en probeerde het deze keer met een mooie boogbal maar nu stond de lat een treffer in de weg. We gingen dus met een ontzettend goed gevoel de kleedkamer in omdat we, zacht uitgedrukt, duidelijk niet de mindere waren. We wisten dat de bal een keer goed zou gaan vallen na de vele kansen.

4

Foto 4: Richard.

Na 10 minuten in de tweede helft was de eerste grote kans voor Spui, dat het in de korte hoek probeerde. Maar het leverde wederom geen doelpunt op want ook Spui had een aantal goede kansen gehad. Vijf minuten later is het Kevin die na terugleggen van Marnix met een prachtig schot de kwaliteiten van de keeper weer maar eens test, maar ook dit schot werd mooi uit de kruising getikt door de doelman. Dan pakt S.P.S. de tegenstander echt bij de strot. Het is Ardjan die na wederom een goede actie van hem de bal klaarlegt voor Marnix, die houdt het overzicht en legt breed op Jelmer. Die blijft koeltjes oog in oog met de keeper en zet S.P.S. op een dik verdiende 1-2 voorsprong. Een doelpunt die S.P.S. vleugels gaf want meteen na de aftrap zet S.P.S. de tegenstander weer vol onder druk en dat levert één minuut na de de goal weer een grote kans op. Dit keer is het Maurice die vrij voor de keeper komt te staan, en ja, Maurice en een grote kans is vaak voor de tegenstander geen goed nieuws, ook dit keer niet en hij zet S.P.S. ook maar meteen op 1-3. Dan word de uitstekend spelende Ardjan die bij alle goals betrokken was naar de kant gehaald voor hem komt Leonard in de ploeg.

5

Foto 5: René.

Vervolgens krijgt Spui weer een grote kans maar ook deze wil er niet in. Een kwartier voor tijd word aanvoerder Marnix naar de kant gehaald, ook hij kan terugkijken op wederom een uitstekende wedstrijd. Voor hem komt Mark in de ploeg. Het devies voor S.P.S. was toen al een tijdje scherp verdedigen en kort op je tegenstander zitten, dit werd uitstekend uitgevoerd en wat Spui ook probeerde, de bal wilde maar niet goed vallen. Maar dat werd ook afgedwongen door S.P.S. omdat er gewoon ontzettend goed verdedigd werd. Dan na exact 55 minuten en 25 seconden heeft ook de scheidsrechter dat door en fluit hij dus na een dikke tien minuten extra tijd voor het laatst.

6

Foto 6: Mark.

Een dik verdiende maar ook prachtige zege op een goede tegenstander is dan een feit. We mogen trots zijn op elkaar dat we deze wedstrijd echt als team hebben gevoetbald, maar ook moet zeker voor de komende wedstrijden de volle scherpte er opnieuw zijn, te beginnen komende zaterdag. Dan wacht de geweldige wedstrijd tegen de nummer één Halsteren, zij hebben in vier wedstrijden nog niet één keer minder dan zeven goals gemaakt. De strijdlust van vandaag zal dus zeker ook zaterdag niet mogen ontbreken, maar we kunnen de wedstrijd van zaterdag met veel vertrouwen tegemoet zien na de prachtige prestatie van vandaag. Het duel begint om 14.30 op d'n aekerboam, een ieder is van harte welkom.