Wedstrijdverslag S.P.S. 1 - Halsteren 1 (21.10.2017)

S.P.S. 1 - Halsteren 1 (competitie)

S.P.S. pakt punt in topper
tegen Halsteren

Op 21 oktober konden we onze borst nat maken, namelijk koploper Halsteren kwam op bezoek. Met 12 punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van +25 wisten wij dat het een moeilijke wedstrijd ging worden. In de bespreking werd aangegeven dat we met dezelfde elf namen begonnen die ook tegen Spui in de basis begonnen. Op de bank namen Leonard, Thomas en Marnix L. plaats.

1

Foto 1: Jelmar.

De wedstrijd begon met veel druk van de mannen van Halsteren die gelijk lieten zien dat ze niet voor niets eerste staan en krijgen dan ook gelijk kansen op een doelpunt. Marnix v.d. S. komt aan de bal na een slechte pass van de verdediging van Halsteren. Marnix draait wat in het zestien meter gebied kapt vervolgens naar links en schiet de bal langst de keeper de goal in. Even verbazing op het sportpark want niemand had verwacht dat we 1-0 voor zouden komen.

2

Foto 2: Kevin.

Gelijk na het doelpunt van Marnix merkte je de frustratie bij Halsteren. Halsteren zocht nadrukkelijk de aanval maar kwamen er niet echt doorheen dit kwam mede door het goede keeperswerk van Richard en het compact verdedigend werk van de achterhoede. S.P.S. krijgt nog een grote kans Jelmer geeft een balletje breed op Ardjan die hem vervolgens net over schiet. Eén minuut later is het dan 1-1 door een mooi afstandsschot van de nummer 11 van Halsteren.

3

Foto 3: Wilmer.

Rust 1-1. In de rust werd nog aangegeven om met elkaar te gaan knokken voor elk punt wat we kunnen winnen vanmiddag.

4

Foto 4: Leonard.

Gelijk na rust was duidelijk dat Halsteren ons meer liet voetballen dan in de eerste helft. Na een paar minuten in de tweede helft was daar dan de 2-1 voor S.P.S. Ardjan kreeg de bal randje 16 aangespeeld die vervolgens de bal laag in de goal schoot. Niet gek veel later was daar dan de reactie van Halsteren. Een speler besloot een vrijetrap in één keer met een omhaal op goal te schieten 2-2. De tweede helft was redelijk in evenwicht Halsteren dringt nog steeds aan, maar wij krijgen ook ruimte en krijgen daardoor ook kansen. De irritatie neemt toe waardoor verschillende spelers van S.P.S. behandeld moeten worden van een rotschop. Na een uur spelen komt Leonard voor Ardjan in de ploeg later wordt ook Corstiaan gewisseld voor Thomas.

5

Foto 5: Debuut tegen Vrederust; Thomas.

Na de wissels wordt het spannender voor Richard zijn goal want binnen een paar minuten komt de bal twee keer op de paal. Kansje van Maurice maar die ziet zijn inzet gekeerd worden door de keeper. Niet gek veel later weer Maurice die zijn tegenstander uitspeelt en alleen op de keeper af kan, maar word vervolgens door de tegenstander van Halsteren doormidden geschopt. De scheidsrechter gaf dan ook terecht een rode kaart en een vrije trap op randje 16 voor S.P.S. Kevin U schiet met een prima vrije trap net over de kruising. Maurice word vervolgens gewisseld voor Marnix L.

6

Foto 6: En debuut tegen Halsteren: Marnix.

De druk van Halsteren neemt toe en beginnen aan een slotoffensief. Weer wordt er twee keer op de paal geschoten door Halsteren. Richard redde later nog een keer goed en Thomas greep nog een keer goed in om de bal van de lijn af te halen. Na bijna 8 minuten blessuretijd eindigde de scheidrechter de wedstrijd. Ook al zijn we een paar keer goed weg gekomen (5x de paal) hebben we door de inzet van vandaag toch wel een punt verdiend.

Volgende week weer een topper als we een uitwedstrijd hebben tegen D.w.O.'15 die door het puntverlies van Halsteren nu eerste staan. Volgende week zal dus weer alles gegeven moeten worden net als de laatste twee wedstrijden zodat we de drie punten mee kunnen nemen naar Poortvliet.