Wedstrijdverslag D.w.O.'15 1 - S.P.S. 1 (28.10.2017)

D.w.O.'15 1 - S.P.S. 1 (competitie)

S.P.S. speelt gelijk
tegen koploper D.w.O.'15

Vandaag stond de topper tegen de koploper van de 4e klasse B op het programma. We mochten op bezoek bij D.w.O.'15 in driewegen. Een club die dit seizoen nog geen punten had laten liggen. Kortom, er stond voor de mannen van S.P.S. een mooie wedstrijd op het programma. Vanwege de geboorte van een zoon kon trainer Arno niet aanwezig zijn en werden de taken waargenomen door assistenttrainer Dick.

Marnix Maurice L.

De bank werd vandaag warm gehouden door routinier Leonard en twee spelers van de O17: Maurice en Swen.

2

Foto 2: Maurice.

Om 14:30 uur klinkt het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Marinissen. De eerste grote kans is voor de thuisclub. De tegenstander staat helemaal vrij in de zestien en kan afdrukken, Richard redt en in de rebound wordt de bal voor het lege doel op de paal geschoten. De eerste waarschuwing voor S.P.S.! Na iets minder dan een kwartier spelen krijgt S.P.S. een grote mogelijkheid. Een vrije trap van Kevin belandt bij Jelmer die zijn harde schot prima gekeerd ziet worden door de doelman. Bij de volgende mogelijkheid is het wel raak. Een voorzet van Jelmer wordt binnengekopt door aanvoerder Marnix: 0-1. Vijf minuten later wordt er een aanval opgezet door Marnix. De bal valt voor de voeten van Maurice, hij ziet zijn schot over de goal verdwijnen. Op een paar speldenprikjes na gebeurt er verder de eerste helft niet veel bijzonders. Het spel golft wat heen en weer.

3

Foto 3: Marnix.

Tot de 39e minuut aanbreekt. Kevin zet de aanval op, bedient Jelmer die vervolgens via de binnenkant van de paal zijn schot ziet verdwijnen tot een doelpunt: 0-2. Een goede opsteker zo vlak voor rust. In de rust werd aangehaald dat het belangrijk was om de tweede helft goed georganiseerd te starten. Ons eigen spel spelen en blijven voetballen!

4

Foto 4: Jelmar.

Een minuut na de rust krijgt de tegenstander de eerste kans. Een corner wordt over gekopt. Niet veel later wordt René weggestuurd om in een één tegen één-situatie de 0-3 binnen te schieten. Helaas ging dit feestje niet door, omdat de grensrechter vermeend buitenspel had geconstateerd. Vervolgens nog wat kansen voor S.P.S. Kevin steekt Jelmer weg, hij legt de bal breed en haalt niet zelf uit. Vervolgens belandt het schot naast de goal. Ondertussen wordt er na een klein uur spelen voor het eerste gewisseld.

5

Foto 5: Debutant 1: Maurice.

Corstiaan verlaat het veld en wordt vervangen door Leonard. Hierdoor vinden er wat omzettingen in het elftal plaats. Wilmer verhuist naar de linksback en Jelmer komt voorstopper te spelen, waardoor Leonard het vanaf rechts gaat brengen. Een minuut later scoort D.w.O.'15 de aansluitingstreffer. Een corner wordt binnengekopt door de verdediger van D.w.O.'15. Wederom een tegengoal uit een standaardsituatie! Na deze goal vergeten we te voetballen en is het vooral D.w.O.'15 die de aanval probeert te zoeken.

6

Foto 6: Debutant 2: Swen.

Een kwartier voor het einde valt dan de 2-2. De balvaste spits draait weg en schiet met links in de verre hoek. Een flinke domper voor S.P.S., maar op basis van de tweede zat het eraan te komen, we vergaten te doen waar we goed in zijn: voetballen! Een paar minuten later raakt de tegenstander de paal. De jongens van de O17 krijgen nog wat speeltijd. Na nog wat speldenprikjes vindt de scheidsrechter van dienst het goed geweest en fluit voor het einde van de wedstrijd. Met gemengde gevoelens werd teruggekeken op de wedstrijd. Maar gezien het spelbeeld van de eerste en tweede helft stond er een terechte 2-2 eindstand op het scorebord. Alleen vergaten we te voetballen in de tweede helft.

Volgende week staat er weer een lastige thuiswedstrijd te wachten op sportpark d'n Aekerboam. S.P.S. ontvangt dan Wolfaartsdijk. Een taaie tegenstander die weinig tegengoals incasseert en zelf ook weinig scoort. Kortom we zullen weer vol aan de bak moeten om de punten in Poortvliet te houden.