Wedstrijdverslag S.P.S. 1 - Wolfaartsdijk 1 (04.11.2017)

S.P.S. 1 - Wolfaartsdijk 1 (competitie)

Ook slechte wedstrijden
moet je winnen…

Na een overheerlijke en gezellige mosselavond stond zaterdag 4 november de wedstrijd tegen v.v. Wolfaartsdijk op het programma. Na een enigszins teleurstellend gelijkspel vorige week was de opdracht vandaag duidelijk, de drie punten moesten op Poortvliet blijven. In de bespreking werden de “gebruikelijke afspraken” doorgenomen en was iedereen er van overtuigd dat er vandaag een goed resultaat in zat. De opstelling was niet anders als andere weken, en dus konden we om kwart voor drie onder leiding van scheidrechter Houdé van start.

1

Foto 1: Kees.

De wedstrijd werd echter niet wat we van te voren hadden gehoopt. S.P.S. speelde in een veel te laag tempo en kwam nauwelijks in het spel wat we de afgelopen weken op de mat hebben gelegd. De eerste helft resulteerde erin dat er geen enkele kans werd gecreëerd en dat veelal Wolfaartsdijk feller in de duels zat. Grote kansen waren er voor beide ploegen de eerste helft eigenlijk niet en dus gingen we teleurgesteld met een 0-0 stand aan de thee.

2

Foto 2: Kevin.

In de rust werd alles nog eens duidelijk doorgenomen en de tweede helft kon beginnen. Voetballend gezien werd het er in de tweede helft niet veel beter op maar meer strijd werd er wel geleverd. Het is echter Wolfaartsdijk dat door een afstandsschot op voorsprong komt.

3

Foto 3: Jelmer.

S.P.S. weet wat het te doen staat en probeert de druk op te voeren. De gelijkmaker komt er ook wanneer Jelmar mee naar voren is gekomen en in het zestienmetergebied kan draaien en binnenwerken. Met deze 1-1 stand kan het dan alle kanten op want Wolfaartsdijk is zeker niet van plan de punten zomaar weg te geven.

4

Foto 4: René.

Beide ploegen krijgen kansen maar het is S.P.S. dat er met de drie punten van door gaat. Een discutabel moment aan de zijlijn word niet afgevlagd en niet afgefloten dus gaat het spel gewoon door en kan de ingevallen Leonard de bal binnenwerken.

5

Foto 5: Marnix.

S.P.S. probeert de voorsprong nog wat uit te bouwen terwijl Wolfaartsdijk op zoek gaat naar de gelijkmaker maar verandering in de stand komt er niet meer. Op het spel kunnen we niet trots zijn maar ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden.

6

Foto 6: Corstiaan.

Volgende week kunnen we genieten van een vrij weekend waarna op zaterdag 18 november de wedstrijd tegen Waarde op het programma zal staan. Daar zal uit een heel ander vaatje getapt moeten worden om de drie punten naar Poortvliet te brengen. Dank weer aan de supporters die ondanks de mindere weersomstandigheden weer aan de lijn stonden, en tot over twee weken.