Wedstrijdverslag Waarde 1 - S.P.S. 1 (18.11.2017)

van het seizoen voor S.P.S. 1

Na het vrije weekend voor S.P.S. 1 stond op zaterdag 18 november Waarde-uit op het programma. We wisten van tevoren al dat het geen makkelijke middag zou worden omdat Waarde een goeie voetballende ploeg is waar we het al vaker lastig tegen hebben gehad. Er waren een aantal wijzigingen in de opstelling omdat Jelmar andere verplichtingen had. Zo ging Corstiaan als voorstopper spelen en Ardjan werd linksback. Daarnaast startte Leonard ook weer als spits en speelde Marnix als linkshalf.

1

Foto 1.

In de warming-up kwamen we er al snel achter dat het veld niet al te best was en dat de wind ook een rol zou gaan spelen tijdens de wedstrijd. Om half drie werd er afgetrapt door de tegenstander en kon de wedstrijd beginnen. De eerste 30 minuten gebeurt er vrij weinig in de wedstrijd en ligt het spel heel vaak stil. Hierdoor komen wij niet aan voetballen toe en is Waarde de betere ploeg. In de 35e minuut komt de eerste serieuze kans voor Waarde en dit is gelijk een doelpunt. Na een dubbele één-twee wordt er uit de rebound gescoord en staan we dus op een 1-0 achterstand.

2

Foto 2.

Na deze achterstand wordt er besloten om één op één te gaan spelen zodat we meer druk kunnen gaan uitoefenen op de tegenstander. Dit leidt echter niet tot kansen en we gaan dan ook de rust in met een 1-0 achterstand en met geen enkele doelpoging.

3

Foto 3.

Na een ruim kwartier rusten mogen we het veld weer betreden en hopen we de achterstand weg te kunnen werken. In het eerste kwartier van de tweede helft komen we meer aan voetballen toe maar echte kansen krijgen we niet. Daarna pakt de tegenstander het ook weer beter op en ze krijgen ook nog een aantal kleine kansen en een paar vrije trappen net buiten de zestien, niets leidt echter tot een doelpunt. Vijf minuten voor het eind worden Corné en Maurice nog voor René en Leonard gebracht, maar ook dit mocht niet meer baten en de wedstrijd werd terecht gewonnen door Waarde.

4

Foto 4.

Dit betekent dat S.P.S. 1 zijn eerste competitienederlaag ondergaat en dat Waarde ons voorbij gaat op de ranglijst. Ik denk dat we als team onze verdedigende taak gedaan hebben maar veel te weinig kansen hebben gecreëerd.

Volgende week spelen we thuis tegen Hansweertse boys, een ploeg waar we het afgelopen seizoen moeilijk tegen hebben gehad en dat zal dus nu ongetwijfeld niet anders zijn. De taak is dus voor ons als team om weer vol voor de winst te gaan om mee te blijven doen in de subtop.