Wedstrijdverslag S.P.S. 1 - Stavenisse 1 (27.01.2018)

Vorige

S.P.S. 1 - Stavenisse 1 (competitie)

Eerste competitienederlaag
in 2018 is een feit

Na een lange winterstop, een weekendje weg en een beschamende nederlaag bij de Fendert stond zaterdag 27 januari de eerste competitiewedstrijd van 2018 op het programma. Direct een derby, Stavenisse kwam op bezoek. Kees was vanwege een knieblessure niet wedstrijdfit dus begonnen we in een iets andere formatie dan gebruikelijk.

1

Foto 1: Corstiaan.

2

Foto 2: Leonard.

De eerste helft konden we mede dankzij de wind Stavenisse redelijk eenvoudig ver van onze goal afhouden en had Richard nauwelijks wat te doen. Nadat een aantal kansen gemist waren, schoot Kevin ons halverwege de eerste helft met een schuiver op voorsprong. In het resterende gedeelte van de eerste helft hebben we de kansen niet benut om zo de voorsprong uit te bouwen waardoor we met het minimale verschil de rust in gingen.

3

Foto 3: Kevin scoort de 1-0.

In de tweede helft kreeg Stavenisse wat vaker de bal en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam er dan ook. Uit een vrije trap viel de bal via een kluts binnen waardoor we weer terug bij af waren. Het spel was van beide kanten rommelig en slecht, al kregen we een aantal flinke kansen om weer op voorsprong te komen. Na een steekpass van achteruit schoot Marnix de 2-1 binnen. Ondanks hevige protesten van Stavenisse voor buitenspel, noteerde de scheidsrechter de 2-1. Achteraf was dat ook het enige wat hij tijdens de wedstrijd goed zag.

4

Foto 4: Maurice.

Vooraf zou je denken dat we geleerd hebben van het vorige bezoek van Stavenisse in Poortvliet, al bleek daar de laatste tien minuten weinig van waar. Nadat we zelf de nodige kansen hadden gemist sloeg Stavenisse opnieuw toe. Een invaller mocht ongehinderd drie man passeren en schoot de gelijkmaker binnen. Stavenisse deed er een extra schepje bovenop, terwijl wij ons regelmatig behoorlijk lieten afbluffen en speelden of dat het allemaal wel goed zou komen.

5

Foto 5: Ardjan.

6

Foto 6: Jelmer.

In de laatste minuut van de wedstrijd kregen we het deksel op onze neus, 2-3. Nogmaals de bevestiging dat je, zeker in zulke potjes, 90 minuten lang er voor moet gaan en niet kunt verzaken. Aan ons de taak om het seizoen nog enigszins positief af te sluiten.