Wedstrijdverslag Kwadendamme 1 - S.P.S. 1 (03.02.2018)

Kwadendamme 1 - S.P.S. 1 (competitie)

Eerste driepunter voor S.P.S.
na de winterstop

Op 3 februari stond de uitwedstrijd tegen Kwadendamme op het programma. Deze speelronde waren er veel wedstrijden afgelast door het slechte weer, maar het veld bij Kwadendamme was goedgekeurd. Dus konden wij gewoon voetballen. Van tevoren wisten we dat Kwadendamme erg verdedigend zou gaan spelen. Ook wisten we dat het moeilijk zou zijn om hier doorheen te voetballen. De opstelling was op één plaats gewijzigd aan die van vorige week. Kees was namelijk weer wedstrijdfit en dus stond hij weer in de basis.

1

Foto 1: Maurice.

2

Foto 2: Marnix.

In het begin van de wedstrijd hielden beide teams elkaar redelijk in evenwicht. de grootste kans was voor Kwadendamme. De nr. 9 van Kwadendamme word diep gestuurd, Richard maakt zijn doel goed klein hierna ontstaat er een hachelijke situatie op de rand van de zestien. Gelukkig is Jelmar attent en werkt de bal weg. Hierna volgt er een protest voor een handsbal van onze keeper van de spelers van Kwadendamme. De scheidsrechter kon dit niet goed zien dus wuifde hij de protesten weg. Dit was trouwens de eerste wedstrijd die de scheidsrechter sinds lange tijd leidde, omdat hij was geopereerd en er voor koos om zijn eerste wedstrijd op een niveautje lager te fluiten. Verder in de eerste helft waren er nog een paar kleine kansjes voor S.P.S., onder andere een afstandsschot van Maurice en een steekpass op Jelmer die geen buitenspel stond en waarbij de buitenspel staande Maurice de bal liet lopen, maar er werd gevlagd door de grensrechter en vervolgens gefloten door de scheidsrechter. Lang leek het er naar uit te zien dat we met 0-0 de rust in zouden gaan maar Kwadendamme dacht daar anders over na een scherpe voorzet van Marnix werkt de nr. 4 van Kwadendamme de bal in zijn eigen doel waardoor we dus met 1-0 de rust in gingen.

3

Foto 3: René.

4

Foto 4: Kees.

In de begin van de tweede helft is het spelbeeld niet veel anders: Kwadendamme graaft zich in op eigen helft en loert op de counter. In deze periode creëert S.P.S. een paar kleine kansjes, Corstiaan kreeg nog een van de grotere kansen. Na een hoekschop van de linkerkant valt de bal voor de voeten van Corstiaan maar het schot wordt geblokt door een speler. Hierna word Ardjan gewisseld voor Leonard. Leonard wordt enkele minuten later door een één-tweetje met Marnix diep gestuurd, hij probeert te schieten op het doel maar de bal wordt in de zestien met een hand van de tegenstander tegengehouden, maar de scheidsrechter geeft geen penalty. Hierna volgt er een periode dat het wat grimmiger wordt in het veld er ontstonden een paar kleine opstootjes.

5

Foto 5: Jelmar.

6

Foto 6: Raynor scoort de 0-3.

Na 35 minuten in de tweede helft te hebben gevoetbald wordt Maurice gewisseld voor Raynor achteraf bleek dat dit een bepalend moment in de wedstrijd was. Want Raynor stond nog geen vijf minuten in het veld en werd door Leonard één op één tegenover de keeper gezet. Hij speelt de keeper uit en schiet van uit een lastige hoek de bal in een leeg doel. Een paar minuten later volgde er alweer een kans voor S.P.S., na een goede bal van René op Marnix, maar helaas krijgt hij de bal niet goed mee waardoor zijn schot geblokt wordt. Een paar minuten voor tijd kreeg S.P.S. nog een laatste kans om de 3-0 op het scorebord te zetten. Dit gebeurde ook na een steekpaas van Kevin kon Raynor alleen op de keper aflopen hij faalt niet en schiet de bal laag rechts onderin de hoek. Niet lang daarna fluit de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.