Wedstrijdverslag Cadzand 1 - S.P.S. 1 (17.02.2018)

Cadzand 1 - S.P.S. 1 (competitie)

Zakelijke 0-3 winst op Cadzand

17 februari 2018 was het dan zover, de verre uitwedstrijd in Cadzand. Dit keer helaas geen busje net als vorig jaar, maar gewoon met 4, 5 auto's. In de bespreking werd aangegeven dat we met dezelfde elf namen zouden beginnen als de weken hiervoor. Dit betekende ook dat Leonard Quist en Raynor Suurd op de bank zouden plaatsnemen. Eenmaal aangekomen op het sportpark van Cadzand klonk uit één van de auto's het Champions League-nummer. Aan zelfvertrouwen dus geen gebrek, dit moest alleen nog in drie punten worden vertaald.

1

Foto 1: Ardjan.

Eenmaal omgekleed en een paar minuten wachten konden we beginnen aan de warming up. Toen iedereen naar buiten liep waren we het er allemaal wel mee eens dat de weersomstandigheden perfect waren om een lekker potje te voetballen. Behalve dat stukje dan waar je tien centimeter wegzakte doordat er wat problemen waren met de drainage.

2

Foto 2: Jelmer en Richard.

Na de warming up konden we dan eindelijk beginnen aan de wedstrijd. De wedstrijd ging gelijk op wat kansjes heen en weer en vooral veel corners. Na een half uurtje spelen kon er een speler van Cadzand langs drie spelers van S.P.S. lopen die vervolgens zijn teamgenoot vrij voor Richard zette. Gelukkig was Corstiaan daar nog in de buurt die met een prima tackle de bal speelde en de bal vervolgens via de kluts in Richard zijn handen kwamen.

3

Foto 3: Wilmer.

Na deze kans van Cadzand werd S.P.S. wat feller en kantelde het spel meer in het voordeel voor S.P.S. Dit resulteerde ook in kansen. Misschien wel de grootste kans was voor Marnix, die na een corner van René afwerkte op goal. dit schot ging langs de keeper, maar helaas stond er nog een verdediger van Cadzand op de doellijn die de bal vervolgens een lange peer gaf. Een paar minuten daarna was er nog een afstandsschot van Ardjan ook dit schot ging er niet in. In de extra tijd van de eerst helft waren er nog twee mogelijkheden voor S.P.S. om alsnog met een voorsprong de rust in te gaan, maar helaas werden deze kansen niet benut.

4

Foto 4: Corstiaan.

In de rust werd aangegeven om geduldig te zijn en dat ons doelpunt wel zou komen, als we maar als team blijven voetballen en positief met elkaar zouden communiceren. Na acht minuten spelen in de tweede helft was daar dan ook de verdiende voorsprong voor S.P.S. Kevin zet met een perfecte steekbal Maurice vrij voor de keeper die hem vervolgens knap in de korte hoek binnen schiet. Na de 0-1 gaat het spel wat op en neer zonder echt grote kansen. Na ongeveer 67 minuten gespeeld te hebben is het dan 0-2 voor S.P.S. na een prima steekbal van Ardjan zet hij Kevin voor de keeper die hij vervolgens omspeeld en beheerst binnen schiet.

5

Foto 5: Jelmer.

S.P.S. gaat na de 0-2 voorsprong wat vrijer spelen wat zorgt voor enkele mogelijkheden. Vijf minuten na de 0-2 is daar dan ook de verdiende 0-3. Jelmer wordt weggestuurd door Ardjan, Jelmer die vervolgens oog in oog met de keeper komt is niet zelfzuchtig en legt de bal breed op René die de bal rustig in een leeg doel kan schieten. Jelmer klapte bij de 0-3 op de keeper hier hield hij een kleine blessure aan over, Jelmer wordt dan ook gewisseld en Raynor komt voor hem in de plaats. Na de 0-3 was de wedstrijd beslist al hadden we er nog wel 0-4 van kunnen maken.

6

Foto 6: Raynor.

René werd weggestuurd door de in het veld gekomen Leonard. René kreeg de keus om zelf te schieten of breed te leggen op Maurice. René koos ervoor om zelf te schieten dit schot werd gepakt door de keeper van Cadzand. Na 90 minuten spelen maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-3 winst voor S.P.S. een verdiende overwinning en weer de nul gehouden. Volgende week spelen we thuis tegen Spui, dit is een belangrijke wedstrijd daarom zullen we er ook alles voor moeten geven om de drie punten in Poortvliet te houden.