Wedstrijdverslag Halsteren 1 - S.P.S. 1 (24.03.2018)

Halsteren 1 - S.P.S. 1 (competitie)

Geflatteerde 4-0

Op zaterdag 24 maar stond de wedstrijd Halsteren – S.P.S. op de planning. Een tegenstander dat het doelsaldo het lopende seizoen flink heeft op gekrikt, maar de laatste weken bleven de grootte uitslagen uit. S.P.S. begon de wedstrijd met één wijziging in de opstelling, Raynor mocht de zieke René vervangen. In de eerste minuten hadden we het vooral positioneel moeilijk, Halsteren had veel wisselende mensen op het middenveld waardoor het zoeken was wie wie op ging pakken.

Foto 1:

Foto 2:

Het eerste half uur waren er een aantal kleine uitbraken aan de zijde van S.P.S., maar verder was Halsteren overwegend in balbezit. Toch creëerde ze hieruit maar een handjevol kansen, dit gebeurde doordat de verdediging van S.P.S. goed stond. Tien minuten voor rust kwam er een corner voor Halsteren deze kregen we niet echt lekker weggewerkt, waardoor de bal opnieuw kon worden voortgezet. Uit deze voorzet kwam de 1-0 voor de thuisploeg. Met deze stand gingen we dus ook de rust in. Niet slecht 1-0 maar zelf hadden we ook nog weinig gecreëerd het was dus vooral een wedstrijd waarin veel verdedigd moest worden.

Foto 3:

Foto 4:

In de tweede helft was dit helaas niet anders, er kwamen steeds wat kleine kansjes voor Halsteren, totdat in de 75ste minuut er een voorzet kwam die niet fijn werd weggewerkt, de bal voor de voeten van de spits van Halsteren kwam en de 2-0 binnen tikte. Vlak hierna werden Marnix en Raynor gewisseld voor Leonard en Swen. Kort na deze wissel was er uit het niets een aanvallende impuls aan de kant van S.P.S. waarbij Maurice de bal op de lat schoot. Helaas dus geen aansluitingstreffer.

Foto 5:

Foto 6:

Tien minuten voor tijd werd Jelmar nog gewisseld voor Thomas, vlak daarna kwam er weer een voorzet van Halsteren en deze werd binnengekopt. En dat betekende dus de 3-0. Het was qua aantal kansen misschien wel terecht, maar S.P.S. verdient wel een compliment voor het feit dat ze de verdediging lange tijd goed compact hebben kunnen houden. Vlak voor tijd kwam er nog wel een heel fraai doelpunt van Halsteren, deze goal bracht de eindstand op 4-0.

Jammer dat het harde werken misschien niet aan de uitslag te zien was. Toch kijken we met opgeheven hoofd uit naar de wedstrijd van volgende week thuis tegen Waarde.