Wedstrijdverslag Stavenisse 1 - S.P.S. 1 (14.04.2018)

Stavenisse 1 - S.P.S. 1 (competitie)

S.P.S. 1 verliest derby tegen Stavenisse

Op 14 april stond de uitwedstrijd tegen Stavenisse op het programma. Een derby waar altijd naar uit wordt geleefd maar uit het verleden weten we ook dat deze derby tegen Stavenisse altijd de meest vreemde wedstrijden zijn en daar zou deze keer ook geen verandering in komen. In de basis begon Raynor in plaats van Kevin omdat deze niet aanwezig kon zijn. Verder waren er geen wijzigingen en kon er dus om half drie door S.P.S. 1 worden afgetrapt op een mooie lentedag.

1

Foto 1: René.

Na vier minuten spelen was de eerste grote kans al voor Stavenisse nadat een afstandsschot door Richard eerst nog gekeerd werd maar daarna werd er vanaf één meter hard op de paal geschoten. Tijdens deze eerste minuten van de wedstrijd kwamen we er al weer snel achter dat de scheidsrechter wel zin had om de wedstrijd dood te fluiten en om met kaarten te gaan strooien. Jelmer krijgt dan ook na tien minuten al een gele kaart vanwege het spelen van mannenvoetbal.

2

Foto 2: Het moment waarop Jelmer gebleseerd raakt.

Kort daarna moet Wilmer even behandeld worden omdat hij slecht terecht is gekomen uit een duel op zijn schouder. Twee minuten na deze behandeling geeft Wilmer aan dat het niet meer gaat en moet hij gewisseld worden en komt Thomas voor hem in de plaats. Achteraf is gebleken dat Wilmer tijdens deze val zijn sleutelbeen heeft gebroken en dit betekent dan ook einde seizoen voor hem. Zeer slecht nieuws dus voor S.P.S. 1.

3

Foto 3: Hier het overduidelijke bewijs dat het
géén buitenspel is wanneer Maurice de bal voorgeeft
op Marnix, die vervolgens de 1-2 scoort.

Daarna komen er voor beide ploegen nog een aantal kansen en wordt er nog een doelpunt afgekeurd voor Stavenisse. Ook krijgt René nog een gele kaart en een tegenstander krijgt er ook nog een. In de 41e minuut moet Jelmer gewisseld worden in verband met een blessure en wordt Marnix Lindhout in de ploeg gebracht. Dit betekent dat S.P.S. 1 in de eerste helft dus al twee keer heeft moeten wisselen. In de 47e minuut wordt een voorzet niet goed weggewerkt door de verdediging van Stavenisse waardoor Marnix van der Slikke de bal op Marnix Lindhout kan geven, deze schiet de bal van randje zestien uitdraaiend in de korte hoek waar de keeper geen antwoord op heeft. S.P.S. 1 komt dus op een 0-1 voorsprong dankzij het eerste doelpunt voor Marnix Lindhout in het Eerste. Met deze 0-1 voorsprong gaan we ook de rust in.

4

Foto 4: Marnix scoorde zijn eerste in het Eerste.

Na de rust maakt Kees aan de zijlijn een wilde overtreding en krijgt hij geel. De vrije trap die hieruit volgt wordt eenvoudig binnengetikt door de spits van Stavenisse waardoor de stand 1-1 is in de 51e minuut.

5

Foto 5: Ardan.

Na dit tegendoelpunt gaat de wedstrijd op en neer en krijgt S.P.S. een aantal grote kansen maar deze kansen worden wederom niet benut waardoor de stand op 1-1 blijft. Ook wordt er wederom onterecht een doelpunt van S.P.S. afgekeurd wegens buitenspel waardoor een voorsprong S.P.S. ontnomen wordt. En als je zelf de kansen niet afmaakt dan krijg je ze wel tegen en dat gebeurde ook in deze wedstrijd in de 90e minuut. Een voorzet vanaf de zijkant wordt afgemaakt waardoor Stavenisse op een 2-1 voorsprong komt. Hierna kan S.P.S. geen kansen meer creëren en wordt de wedstrijd verloren en worden er dus weer geen punten gepakt ondanks dat er alles voor gedaan is.

6

Foto 6: Jelmar.

Volgende week staat de derby thuis tegen Smerdiek op het programma. Een wedstrijd waarin ook weer alles gegeven zal moeten worden om punten te pakken.