Wedstrijdverslag S.P.S. 1 - Cadzand 1 (19.05.2018)

S.P.S. 1 - Cadzand 1 (competitie)

Derde overwinning op rij voor S.P.S.

Op 19 mei mocht S.P.S. aantreden tegen Cadzand. Een ploeg waar eerder dit seizoen uit met 0-3 werd gewonnen. Ook was er aan deze wedstrijd nog wat speciaals verbonden, namelijk dat Leonard en Corné afzwaaiden na jarenlange trouwe dienst in het Eerste elftal van S.P.S. Ook was het de laatste thuiswedstrijd voor trainer Arno Anthonisse die aan het einde van het seizoen afzwaait.

1

Foto 1: Jelmar.

In de wedstrijdbespreking werd aangehaald dat de ploeg uit Cadzand zo nu en dan de nodige puntjes binnen haalt waardoor de ploeg geklommen is naar de 11e plek. Ook werd aangehaald dat we in de uitwedstrijd eerder dit seizoen de nodige moeite hadden om een overwinning te boeken op deze ploeg. De basis van vandaag bestond uit Richard in de goal, met daarvoor Jelmar en Kevin in het centrum en Corstiaan en Kees op de backs. Op het middenveld als controleurs Jelmer en René met daarvoor aanvallend op het middenveld Marnix. De halfposities werden ingevuld door Corné en Ardjan, met daarvoor Leonard als aanvoerder in de punt van de aanval. Ondanks de goede resultaten van de afgelopen wedstrijden hield de trainer zich dus aan het strijdplan wat in de vorige wedstrijden werd gehanteerd. De wisselspelers voor vandaag waren Raynor, Maurice en Maurice van der Slikke.

2

Foto 2: Kees.

S.P.S. begon goed aan de wedstrijd tegen Cadzand door vanaf het begin er fel bovenop te zitten en door zelf het balletje rond te laten gaan in balbezit. Dit resulteerde vooral in veel aanvallen vanaf de linkerkant waar de meeste ruimte lag om te voetballen. Zo ook in de vierde minuut toen Ardjan zijn tegenstander opzocht en passeerde, waarna hij een meter langs de verkeerde kant van de paal schoot. Na dit moment een uitbraak van Cadzand door wat miscommunicatie in de achterhoede van S.P.S. waarna de aanvoerder van de bezoekers op Richard afstoomt waarna hij vervolgens probeert door middel van een harde lage schuiver om onze sluitpost te passeren. Dit schot ketste via de voet van Richard terug het veld in waarna Kevin de bal opruimt. Ook kwamen we in de eerste helft vooral veel aan het voetballen door de regelmatige opstomende Jelmar die tussen de linies probeerde om een aanvaller vrij te spelen.

3

Foto 3: Man of the Match: Jelmer.

In de eerste helft waren er ook meerdere corners die getrapt werden door Kevin. Zo ook in de 13e minuut, wanneer Kevin een strakke corner op het hoofd legt van een van onze mensen. Helaas wordt hierbij de bal voor de lijn weggewerkt door een verdediger van Cadzand wat resulteert in een corner vanaf de andere kant. Deze corner wordt helaas overgekopt door Jelmar. Een paar minuten later een goede aanval van S.P.S. na een balherovering van Marnix die de combinatie zoekt met Ardjan, helaas eindigt het schot van Marnix een paar meter naast de goal. Na dit moment wederom een goede kans voor S.P.S. waarbij Jelmar met wat kunst en vliegwerk zich door de verdediging van Cadzand wurmt waarna hij via een mooie knal de bal op het houtwerk ziet belanden. Hierna valt het verdiende doelpunt dan eindelijk door Jelmer die na een goede actie de bal vanaf randje zestien in de verre kruising krult, 1-0. Een paar minuten na dit doelpunt blies de scheidsrechter voor de rust.

4

Foto 4: Cruciaal moment:
René kopt de bal op de lijn over het doel.

Na de rust kwam Cadzand beter de kleedkamer uit als de spelers van S.P.S., wat resulteerde in een aantal goede kansen voor de bezoekers. Allereerst door een schot van de spits die van richting werd veranderd en bijna over Richard heen de goal in ging, gelukkig voor ons tikte hij de bal knap over zijn kooi heen. Vanuit deze corner werd de bal door René van de lijn gekopt wat voorkwam dat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. Deze wedstrijd werd ook vooral bepaald door de scheidsrechter die voor alle kleine overtredingen / normale duels op zijn fluitje blies waardoor er niet echt tempo in de wedstrijd kwam. Gedurende de tweede helft werd steeds meer duidelijk dat het S.P.S. ging zijn die de overwinning naar zich toe zou trekken, mede door de inzet en de felheid van de spelers wat er voor zorgde dat de betere spelers van de bezoekers niet meer in hun spel kwamen.

5

Foto 5: Maurice.

In de loop van de tweede helft was het dan zover, het moment dat Leonard en Corné een publiekswissel kregen en onder luid applaus van de spelers en de toeschouwers het veld verlieten waarna ze vanaf de leiding een mooie bosje bloemen in ontvangst mochten nemen. Voor hun kwamen frisse krachten Raynor en Maurice in de ploeg. Een paar minuten na deze wissel speelde Jelmer, de beste man van de wedstrijd van vandaag, zich knap vrij op het middenveld waarna hij een heerlijke bal afleverde bij Marnix die niet aarzelde en de verdiende 2-0 binnenschoot. Na deze goal probeerde S.P.S. het balletje achterin en op het middenveld rustig rond te laten gaan om deze wedstrijd uit te voetballen. Ook kwam in deze fase Maurice van der Slikke nog in het veld. Op het einde van de wedstrijd nog een onterechte gele kaart voor Jelmar waarna de wedstrijd werd afgesloten met een actie van Corstiaan die vanaf links de bal klaarlegde en vervolgens hard overschoot.

6

Foto 6: Raynor.

Wederom een mooie overwinning dus voor de mannen van S.P.S., waardoor we drie wedstrijden op rij hebben omgezet in een winstpartij zonder daarbij tegengoals te incasseren. Mooi dat we een teleurstellend seizoen nog af kunnen sluiten met een paar mooie overwinningen.

Na afloop in de kleedkamer was er sprake van een mooie sfeer waarbij de champagneflessen en de speciale drankjes tevoorschijn kwamen. Volgende week de laatste wedstrijd wanneer we af moeten reizen naar nummer 2 van de ranglijst: Apollo'69 uit 's Gravenpolder.