Wedstrijdverslag Smerdiek O7 - S.P.S. O7 (10.03.2018)

Smerdiek O7 - S.P.S. O7 (competitie)

S.P.S. JO7 schiet uit de startblokken tijdens competitiedebuut
Competitiedebuut in derby kent droomstart

Na vele trainingen, vriendschappelijke wedstrijden & toernooien was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover, de jongste lichting van de club in het rood en wit mocht voor het eerst een competitiewedstrijd spelen. En wat voor één, debuteren met een derby is dan toch wel extra speciaal, aldus trainer Mark.

De wedstrijd werd gespeeld op het sportpark van Smerdiek en de bal rolde om 11:00 uur. voor deze wedstrijd waren we met zeven jongemannen afgereisd, te weten; Pieter, Daan F., Nick, Tycho, Freek, Thomas en Sil. Er werd afgesproken met Smerdiek dat we vijf tegen vijf zouden spelen, zodoende hadden we twee doorlopende wissels.

1

Foto 1.

De wedstrijd begon om 11:00 uur en het was direct S.P.S. wat fanatiek de aanval zocht. Smerdiek kwam niet in zijn spel en S.P.S. verdedigde goed vooruit en fel in de duels. Hetgeen al snel resulteerde in een goede kans. Pieter was vandaag in bloedvorm en rondde de kans direct af. 0-1 binnen twee minuten. Smerdiek wist zich even geen raad en was zoekende hoe de felle mannen van S.P.S. bestreden moesten worden. S.P.S. gaf ze echter geen tijd om de snelle achterstand te boven te komen en drukte door, Smerdiek werd goed vastgezet en al snel volgden er meer kansen. Daan toonde zich tot twee maal toe scherprechter en knalde de 0-2 en 0-3 binnen en liet de Smerdiekse mannen verbouwereerd achter.

2

Foto 2.

0-3 na vijf minuten wedstrijd tegen uitgerekend Smerdiek is een droomstart, waar menig S.P.S.-er jaloers op zal zijn. Dat ook de mannen van Smerdiek goed hun best deden en wel degelijk een geduchte tegenstander was bleek in de vijf minuten daarna. Ze speelden beter samen en counterden gevaarlijk. S.P.S. was op dat moment niet geheel goed georganiseerd, trainer Mark trok na afloop hierover het boetekleed aan en wijtte het aan zijn rommelige wisselbeleid. In deze periode wist Smerdiek ook drie keer te scoren en was het weer gelijk. 3-3. Je kon echter merken dat S.P.S. aan zelfvertrouwen had gewonnen door de vliegende start en liet zich niet van de wijs brengen. Het was Thomas, vaak als luis in de pels op het middenveld, die een prachtige slalom inzetten en met een mooie steekbal Pieter een niet te missen kans bood. 3-4.

3

Foto 3.

S.P.S. verdedigde weer georganiseerd en de duels werden weer gewonnen. De kansen kwamen ook weer in ons voordeel, en Pieter toonde zich een echte scherpschutter deze middag door drie keer kort achter elkaar te scoren en zo een gat te slaan met de blauw zwarten. 3-7 was de ruststand.

In de rust werd er door Smerdiek voor ranja gezorgd en deze vond ook gretig aftrek bij de mannen, welke toch wel enigszins met de krachten hadden gesmeten tijdens de eerste 20 minuten.

4

Foto 4.

De tweede helft werd met name door de lengte van de wedstrijd, 20 minuten per helft speelden we nog nooit eerder, gekenmerkt door vermoeidheid. Van beide kanten overigens. Smerdiek wilde nog wel iets rechtzetten, maar ze kwamen er niet echt doorheen, Freek, Nick, Tycho en Sil hadden het verdedigend goed voor elkaar en hielpen elkaar bij het afstoppen van de aanvallen. Alle mannen hebben gestreden voor elkaar en tot het einde, zoals het een echte derby betaamt. Smerdiek kwam nog één keer tot scoren door een schot van grote afstand, welke mooi over de verdediging in het doel plofte, maar verder dan dat kwamen ze niet. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Pieter, hij ging er weer een razendsnel vandoor en rondde koel af. Het leek soms alsof hij een wedstrijdpremie in het vooruitzicht was gesteld, maar daar kan ik me natuurlijk in vergissen.

5

Foto 5.

Na afloop werden er nog penalty's genomen, iedereen één nemen en bij van zijn tegenstander in het doel staan. Rest mij slecht nog te vermelden dat het een sportieve wedstrijd was, met soms wel een ongelukje, maar dat kan gebeuren in een sport als voetbal. Alle kinderen hebben goed gewerkt en lekker gespeeld, dat is waar het hier om gaat. Mooi om te zien, en verklaart misschien ook wel waarom het drukker was langs de kant dan bij de gemiddelde wedstrijd van Smerdiek 1 ;-). Volgende week een thuiswedstrijd tegen V.V.C.'68 om 10:00 uur.