Wedstrijdverslag Grenswachters O13 - S.P.S. O13-2 (23.09.2017)

Grenswachters O13 - S.P.S. O13-2 (competitie)

S.P.S. O13-2 VERLIEST
MET DUBBELE CIJFERS

De eerste competitiewedstrijd voor S.P.S. JO13-2 betekent gelijk een verre uitwedstrijd. In Putte is de JO13-1 van Grenswachters de tegenstander van deze mooie zonnige zaterdag. Door een nieuw aangelegde weg en het ontbreken van bordjes, bleek het vrij lastig om het sportpark te vinden. Daardoor had de S.P.S.-selectie slechts een hele korte warming-up.

Gelijk vanaf de aftrap werd S.P.S. onder druk gezet. Na een aantal corners werd het in de derde minuut al 1-0 door een ongelukkig eigen doelpunt. S.P.S. kwam nauwelijks aan goed combineren toe en daardoor bleef het spel erg onrustig. In de 14e minuut werd de achterstand verdubbeld door een afstandsschot waar Patrick net niet bij kon. Pas in de 16e minuut kon S.P.S. echt eens serieus over de middellijn komen, maar tot kansen leidt dat niet. In de 20e minuut werd een vrije trap vanaf 20 meter prachtig ingeschoten en is de achterstand al 3-0.

In de volgende 10 minuten gaat het vervolgens hard met de doelpunten. Een goal via de binnenkant van de paal: 4-0, een schuiver in de verre hoek: 5-0 en een voorschot vanaf links, waarbij een speler van Grenswachters vrij voor Patrick opduikt: 6-0. Bij deze laatste goal komt Patrick goed zijn goal uit en komt daarbij in botsing met de spits. Helaas rolt de bal in het doel en kijkt S.P.S. al in de rust tegen een behoorlijke achterstand aan.

Na rust heeft S.P.S. wat gesleuteld aan de opstelling. Dat heeft nog niet gelijk het gewenste effect want al vrij gauw valt de 7-0 uit een voorzet die door iedereen bij S.P.S. wordt gemist. Vervolgens komt S.P.S. wat beter in de wedstrijd. Uit een counter mag Joost alleen op de keeper af, maar zijn schot gaat naast. Zo volgen nog enkele uitbraken, maar ook Grenswachters blijft gevaarlijk met schoten op paal en lat. Ook maakt Annika achterin veel aanvallen onschadelijk en ruimt veel op. Zij kan echter ook niet voorkomen dat in de 46e minuut de 8-0 wordt gescoord.

Voorin zijn Jeroen en Cees nog in de buurt van de zestien meterlijn gekomen, maar de tegenstander heeft enkele enorm snelle verdedigers, waardoor ze er niet doorheen komen. In de slotfase speelt Grenswachters nog twee aanvallen keurig uit en ontstaat de 10-0 eindstand op het bord. Zo verliest S.P.S. met dubbele cijfers van een tegenstander die enkele maten te groot is. Hopelijk kan S.P.S. volgende week weer een goed resultaat halen in de thuiswedstrijd.