Wedstrijdverslag Kapelle O13-3 - S.P.S. O13-2 (25.11.2017)

Vorige

Kapelle O13-3 - S.P.S. O13-2 (competitie)

(k)

Kapelle JO13-3 - S.P.S. JO13-2G

Vandaag gaan we op verplaatsing naar Kapelle voor onze negende competitiewedstrijd. Tot dusver een seizoen waarin we nog maar vier punten hebben behaald maar eigenlijk iets meer hadden verdiend. Zo speelden we tegen Halsteren een geweldige wedstrijd die geen punten opleverde, en tegen Prinsenland een mindere westrijd die één punt opleverde waar er ik er op drie had gerekend.

Ook een competitie waar enkele ploegen er bovenuit steken en bijna wekelijks de dubbele cijfers halen. Daar is voor bijna niemand eer aan te behalen, ook niet voor desbetreffende teams zelf. Voor ons een seizoen om te leren, voor het eerst op een groot veld, elf spelers en het belang om de taak uit te voeren die bij je positie hoort. Ook voor de leiding een uitdaging om de spelers op die positie te plaatsen die het best aansluit bij hun kwaliteiten en zo ook tot een evenwichtig team te komen.

Vandaag tegen Kapelle moet er door afmeldingen van Luuk en Maurits dan ook flink geïmproviseerd worden in de opstelling, aangezien zij beiden in de verdediging spelen. Na een eerder experiment met Silvijn als voorstopper werd vandaag gekozen voor Olga op deze positie, zodat we geen consesssies hoefden te doen op het middenveld. Annika werd onze laatste man, Savannah rechts- en Cees linksback. Centraal in het midden Joost en Silvijn, naast elkaar, om zo de links- en rechtshalf meer steun te kunnen bieden, dat waren Zeno en Geert. Het spitsenduo bestond uit Dani en Jeroen. Nicky begon als eerste wissel.

Om kwart voor tien wordt de wedstrijd in gang gezet. Gelijk vanaf de aftrap wordt de verdediging van Kapelle onder druk gezet en dat resulteert al na twee minuten in de 0-1. Uit een door Joost genomen corner neemt de mee opgekomen Olga de bal vol op de slof. In de eerste helft blijven we druk zetten en voetballend eruit te komen, Geert stuurt Dani enkele keren de diepte in of zoekt de combinatie met Joost of Silvijn. S.P.S. is duidelijk beter en zou dat in doelpunten uit moeten drukken. Vijf minuten voor rust gebeurt dit dan ook. Dani wordt weggestuuurd en met zijn snelheid laat hij zijn bewaker achter zich om oog in oog met de keeper koelbloedig af te ronden.

Na rust gaan we onverminderd ten aanval zodat Dani al snel de 0-3 laat aantekenen. Ook achterin staan we goed te spelen. De aanvallen van Kapelle worden vakkundig geëlimineerd door mandekkers Savannah en Cees. Wie denkt dwars door het midden naar Patrick te lopen, wordt door ons slot op de deur Annika opgevangen en teruggestuurd. Enkele minuten later krijgt Silvijn de bal aangespeeld in de vijandelijke zestien, zet met zijn lichaam de tegenstander even weg, draait en laat met links de bal met een boog achter de goalie vallen, 0-4. Het verzet lijkt gebroken, de wedstrijd is gespeeld. Toch komt Kapelle nog tot een doelpunt. Uit een directe vrije trap wordt er gescoord, Patrick kon deze zwabberbal onmogelijk zien door een woud van benen. Het slotakkoord is voor Joost die in de slotfase zelfs nog twee keer scoort. Belaagd door wel vier tegenstanders slalomt hij zich een weg richting doel, en laat met zijn welbekende harde schot het net nogmaals bollen.

Eindstand 1-6,een mooie overwinning! Wat mij het meest tevreden stelt is dat we als een team hebben gevoetbald, hard gewerkt en goed onze posities hebben gehouden.