Wedstrijdverslag Halsteren O13-6 - S.P.S. O13-2 (12.05.2018)

Vorige

Halsteren O13-6 - S.P.S. O13-2 (competitie)

Eerste zege JO13-2 in voorjaarscompetitie

Deze zaterdag gaat S.P.S. JO13-2 op bezoek bij Halsteren JO13-6. Dit is geen onbekende tegenstander; in de najaarscompetitie werd hier nipt 3-2 van verloren (ook destijds een uitwedstrijd). Vandaag een extra zware opgave voor S.P.S., omdat er liefst vier spelers ontbreken.

Na een eerste kansje voor Halsteren, is het S.P.S. dat na vier minuten de score opent. Uit een corner tikt Silvijn mooi binnen. Helaas kan S.P.S. niet lang van de voorsprong genieten. In de achtste minuut scoort een speler van Halsteren na een solo langs diverse S.P.S.-spelers. Twee minuten later krijgt S.P.S. een penalty van de goed leidende scheidsrechter, omdat Silvijn in het strafschopgebied gevloerd wordt. Olga neemt deze penalty koelbloedig en schiet de bal beheerst in de hoek : 1-2. In het vervolg van de eerste helft wordt er veel op de helft van S.P.S. gevoetbald, maar countert S.P.S. gevaarlijk. Dit levert kansjes op voor Jeroen en Olga (vrije trap). Vlak voor rust is het even heel spannend voor het S.P.S.-doel als de bal niet goed weggewerkt kan worden. Gelukkig loopt het goed af en staat het bij rust nog 1-2.

Na rust blijft S.P.S. de gevaarlijkste ploeg en krijgt Silvijn een grote kans, maar wordt zijn schot op het laatste moment geblokt. In de 41e minuut jaagt Jeroen goed door op de keeper, die de bal aan de voet heeft. Hij verspeelt de bal aan Jeroen, die vervolgens simpel 1-3 kan scoren. De S.P.S.-verdediging onder leiding van Annika en Luuk, staat sterk te verdedigen, zodat de Halsteren aanvallers bijna moedeloos worden. S.P.S. krijgt nog meer kansen via Jeroen en Geert, maar de keeper redt nu goed.

In de 48e minuut scoort Halsteren 2-3 na opnieuw een solo. S.P.S. krijgt het moeilijker en wordt meer onder druk gezet. Gelegenheidskeeper Joost verricht een aantal prima reddingen en houdt S.P.S. op de been. Heel S.P.S. zet nog een tandje bij om de overwinning vast te houden en met resultaat: in de stand 2-3 komt geen verandering meer. Een verdiende overwinning voor een hard werkend S.P.S., goed gedaan allemaal!