Wedstrijdverslag S.P.S. O13-2 - M.E.T.O. O13-2 (19.05.2018)

S.P.S. O13-2 - M.E.T.O. O13-2 (competitie)

(k)

Vandaag stond de wedstrijd S.P.S. - M.E.T.O. op het programma, M.E.T.O. uit Hoogerheide. Niet te verwarren met het tegenwoordig alom gehoorde METOO, want in het geval van M.E.T.O. kwam het meeste gevaar van de meiden. S.P.S. was met een speciale missie op pad gestuurd. Ze hadden van Rudy te horen gekregen dat het geen 0-10 mocht worden, maar met vooral een paar snelle, balvaardige en gevaarlijke meiden voorin wist M.E.T.O. S.P.S. helemaal uit te spelen. Het leek er dan ook niet op dat deze missie kans van slagen had.

1

Foto 1: Eerste uitvaller. Speelster
van M.E.T.O. kan niet meer verder.

Het begon goed voor S.P.S. In de vierde minuut waren ze met Jeroen al voor de goal van M.E.T.O., maar de aanval eindigde in een buitenspelsituatie. Het was één van de weinige kansen die ze in de eerste helft kregen. M.E.T.O. nam het initiatief heel snel over en al in de zesde minuut kon M.E.T.O. de eerste treffer achter zijn naam schrijven. Het was het begin van een reeks. Amper een minuut later was de tweede goal een feit. Weer twee minuten later volgde de derde. Een mooie bal die hoog over een kansloze Patrick in het net werd gedropt.

2

Foto 2: Kenmerkend voor de wedstrijd: S.P.S. loopt achter
het scorende M.E.T.O. aan, in dit geval Sophie en Zeno.

Even leek het erop dat S.P.S. terug in de wedstrijd kon komen, toen de bal na een uittrap van Patrick vooraan bij Jeroen terechtkwam, maar die aanval werd gepareerd door de keeper van M.E.T.O. M.E.T.O. nam weer over, waarbij één van de meiden van M.E.T.O. haar enkel verdraaide. Het spel lag even stil en strompelend werd ze het veld afgeleid. Het gaf S.P.S. even lucht. Het was echter van korte duur. Na twee cornerballen was het in de vierentwintigste minuut weer raak . De vierde goal voor M.E.T.O., een minuut later de vijfde goal en weer een minuut later de zesde goal.

3

Foto 3: M.E.T.O. zette S.P.S. meermaals op
het verkeerde been, ondervond ook Maurits.

Met hoeveel goals tegen zou S.P.S. de rust ingaan? Dat was de enige vraag. Op dit moment van de wedstrijd leek het er namelijk niet op dat S.P.S. aan een eigen treffer mocht denken. Al kreeg Joost nog een kleine kans, maar de aanvoerder van M.E.T.O. voorkwam dat Joost goed uit kon halen. M.E.T.O. nam weer over en scoorde vlak voor rust nog een keer. Ruststand: 0-7.

4

Foto 4: M.E.T.O. weet de goal te vinden.

De tweede helft was er iets meer evenwicht en kon S.P.S. met wat meer man voor de goal van M.E.T.O. komen. M.E.T.O. bleef echter duidelijk de beste van de twee ploegen. Al in de vierde minuut, moest bij S.P.S., net als in de eerste helft bij M.E.T.O. gebeurde, iemand van het veld met een blessure. Voor S.P.S. was het Savannah.  In de dertiende minuut weet M.E.T.O. de goal van S.P.S. weer te vinden.  De corner wordt nog weg gewerkt, maar in de rebound scoren ze 0-9.

5

Foto 5: Savannah gaat van het veld.

Jeroen krijgt daarna nog een kansje, waarna M.E.T.O. er weer een aantal corners uit weet te halen. Alleen blijft het deze keer bij de corner. Het levert niets op. Een counter van Joost volgt. Samen met Jeroen gaat hij naar voren. Meer dan een vrije trap komt er niet uit voort. S.P.S. beëindigt de wedstrijd zonder tot scoren te zijn gekomen, maar ze konden voorkomen dat de stand in de dubbele cijfers is geëindigd: Mission accomplished! En zo eindigde de wedstrijd van de nummerloze ploeg, M.E.T.O., tegen de ploeg met nummers van S.P.S.

6

Foto 6: In de tweede helft lukt het S.P.S. dan toch om met
meer spelers voor de goal van de tegenstander te komen.

Met koppijn keerde ik naar huis terug. Die koppijn was niet het gevolg van de verloren wedstrijd. Iedereen had zijn best gedaan. Soms win je, soms verlies je…. soms verlies je wat meer. De koppijn was ontstaan toen ik tijdens de rust de chaos, de krabbels op mijn papiertje voor dit eerste verslag, probeerde te ordenen in de dug-out. Bij het opstaan merkte ik dat het betonnen dak wel erg laag zit en dat het voor geen meter meegeeft. Eigenlijk zoals M.E.T.O. ook voor geen meter meegaf: 0-9.