01-02-2020 SPS1- Wemeldinge1

Welkom bij de samenvatting van de eerste competitie wedstrijd van de tweede seizoenshelft. SPS kreeg op zaterdag 01-02-2020 Wemeldinge op bezoek.

Trainer Peter nam de volgende spelers op in de wedstrijd selectie.
Maurice v/d S Martijn

Tijdens de winterstop hebben onze mannen in het rood 3 wedstrijden gespeeld. Zo werd er gelijk gespeeld tegen Duiveland(2-2) werd er verloren van MZVC(1-3) en werd er gewonnen van Melissant(2-0) Na deze winterstop nam SPS 1 het op tegen Wemeldinge.

Door het slechtte veld en de harde wind was het een lastig bespeelbare wedstrijd. Dit was ook terug te zien aan het spel van beide teams. SPS speelde een hele matige 1e helft waarbij niks wilde lukken. Gelukkig waren de bezoekers ook niet al te best en was het een lelijke eerste helft. Er waren maar weinig moment waarbij SPS gevaarlijk was voor het doel van Wemeldinge. Het gevaarlijkste moment kwam van Swen. Door het goed door zetten van rené kwam de bal uiteindelijk bij Maurice L terecht. Deze gaf de bal op Swen die uithaalde. De keeper van Wemeldinge kon er bij en voorkwam het eerste doelpunt van de wedstrijd. Stand bij rust 0-0.

Blijkbaar was er goeie thee gezet of zijn er duidelijke woorden gezegd in de rust, want er kwam een heel anders SPS uit de kleedkamer. Dit beloonde zich na zo’n 5 minuten spelen in een penalty. Maurice L zet een goede actie in en speelde 2 man uit op de achterlijn. De tweede haalde Maurice L echter neer. Kevin probeerde het van elf meter en slaagde. Stand 1-0 Kevin Uijl. Na de 1-0 merkte je dat SPS de overhand kreeg ik de wedstrijd. Wemelding is in het eerste half uur van de tweede helft een enkele keer voor het doel geweest. Dit was bij SPS wel anders, na zo’n 20 minuten gaf de centrale verdediger van Wemeldinge een foute paas. Maurice L onderschepte de bal en gaf deze aan Kevin, deze zette een goede rush in passeerde zo’n 5 man. Kevin bleef uiteindelijk rustig wanneer hij bij de 16 meter kwam en schoot de bal beheerste binnen. Stand 2-0 Kevin Uijl. Een tien minuten later stuurde Maurice v/d s rené weg met een mooie paas. René kwam in een benauwde positie te recht. Echter zag hij een gaatje en kon de bal achter de doelman van Wemeldingen krijgen. Stand 3-0 René de groen.

Ondanks een slechte eerste helft en een betere tweede helft lukte het de rooie toch 3 punten binnen te halen. Dit zorgt er voor dan SPS nog steeds boven aan de ranglijst staat en nu 6 punten los staat van de nummer 2 Smerdiek. Volgende week staat Waarde uit op het programma. We hopen u volgende de week aan de zijlijn te zien.