02-03-2024 de Fendert 1 – SPS 1

De tweede sterke tegenstander op een rij betrof de Fendert. En evenals de heenwedstrijd was er ook nu weinig tot geen eer te behalen. Een sterkere tegenstander die met goed en snel voetbal de toon van de muziek bepaalde en het gelukkig na rust wat rustiger aandeed.

Al in de tweede minuut was het raak, na een corner waarbij de doelpuntenmaker helemaal vrij werd gelaten. Een minuut later profiteerde René de Groen van een miscommunicatie in de verdediging door de gelijkmaker binnen te tikken, maar in plaats dat de hint was begrepen en dat er wat secuurder moest worden gevoetbald, was dat in de 8e minuut alweer voorbij. Eveneens een fout in de verdediging van de blauw-witten (uittenue) maakte dat het alweer 2-1 stond.

Daarmee was de koek in de eerste helft nog niet op, want in de 22e en 29e minuut was het wederom de thuisclub die het net wist te vinden. En of daar dan wel of geen fouten van de scheidsrechter bij zouden zitten, het is nooit goed dat wanneer een persoon iets roept, dan maar te stoppen met voetballen…

Na de rust had de Fendert het wel gezien en ook SPS was niet bij machte om het spelbeeld om te draaien. Zowel de thuisclub als SPS kregen nog kansjes, maar het bleef zoals het bij rust al was geworden. Het feit dat een aantal van de meegereisde supporters al eerder dan het eindsignaal het Fijnaartse terrein voor gezien hielden, geeft wel een goed beeld van de tweede helft.

Op naar volgende week, dan wacht NOAD’67, dat nog wat tegoed heeft.

Foto 1: de 1-0 in de 3e minuut

Foto 2: René de Groen

Foto 3: Andries de Jong

Foto 4: Justin van der Slikke

Foto 5: Kees de Jong

Foto 6: Artjan Feijtel