03-02-2024 DVO’60 1 – SPS 1

Een prima start van de tweede competitiehelft. Hoewel een gelijkspel wellicht beter de verhoudingen had weergegeven, zat het de rode brigade van trainer Marc de Weerd deze middag/competitie eindelijk eens mee. Hoewel aan beide kansen weinig kansen werden weggegeven dan wel gecreëerd, was een prima voorzet van René de Groen uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd.

Na een eerste helft waarbij de thuisclub in de eerste 10 en de laatste 10 op het oog iets meer de overhand leek te hebben, bleef het bij schaarse mogelijkheden voor beide teams, zodat met een terechte brilstand de rust werd gehaald. Na de rust bleef het beeld eigenlijk redelijk hetzelfde, met dit verschil dat in de 63e minuut een van richting veranderde voorzet van René door een verdediger van DVO’60 prima werd binnengewerkt. Een klein slotoffensief van de thuisclub veranderde daar niks meer aan, en eindelijk werd SPS beloond voor het spel en de inzet. Zet dat af tegen de eerste seizoenshelft, waar het veelal net de verkeerde kant opviel, en de term “gerechtigheid” is wel op zijn plaats.

Jammer dat het nu weer even duurt voor het vervolg van de competitie, maar de start daarvan is er één met een hoopvol vooruitzicht!


Foto 1: Andries de Jong


Foto 2: Edwin Andriesse


Foto 3: René de Groen


Foto 4: Maurice van der Slikke


Foto 5: Strafschop of niet? Maurice Lindhout


Foto 6: Kevin Uijl