05-09-2020 SPS 1 – Goes 1

Sps – Goes

Vandaag stond de 2e bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Thuis op sportpark dn aekerboam moesten de rood witten het opnemen tegen vv Goes zaterdag.
We begonnen met de volgende 11 namen: Richard
Jelmer, Wilmer, Jelmar, Martijn
Sven, Kevin, Thijs, Marnix
Arjen, Maurice
Op de bank zaten vandaag: Kees, Andries, Edwin.
Sps begint het 1e kwartier sterk en is veel in balbezit, maar dit resulteerde niet in directe kansen. Ook goes krijgt wat mogelijkheden. In de 19e minuut weet Richard nog net zijn vingertoppen tegen een afstandschot te zetten waardoor de bal op de lat uiteenspat.
Na iets meer dan een uur spelen laat sps weer van zich horen. Na een uitgespeelde aanval is Jelmer weg op rechts en staat hij oog in oog met de uitkomende keeper. Jelmer probeert de goallie te verschalken met een stift, maar deze werd gered.
Na 42e minuten komt vv Goes op 0-1. Na slap de duels aangaan rond de 16 en wat wat geluk in de 16 staat de middenvelder opeens oog in oog met Richard die vervolgens de 0-1 binnenschiet.
In de 2e helft voert Peter 2 wissels door: Kees komt voor Kevin en Andries vervangt Marnix. Sven verhuist hierdoor naar het centrale middenveld en Kees gaat rechtmid voetballen.
We beginnen de 2e helft goed. Al na 4 minuten komen we op 1-1. Een mooie actie van onze nieuwe speler Thijs die vervolgens de bal bij de 2e paal neer legt. Invaller Andries geeft de keeper van VV Goes het nakijken en zo staan we al snel weer gelijk. Nog geen minuut later is VV Goes eruit met hun lange spits. Hij krijgt iets teveel ruimte en streept de bal vervolgens hard in de bovenhoek: 1-2.
In de 55e minuut probeert Thijs het vanaf afstand maar deze bal ging net naast. De tegenstander kreeg geen grote kansen meer en het was vooral SPS wat opzoek ging naar de gelijkmaker. Na 18 minuten in de 2e helft staat Arjen opeens 1 en 1 met de keeper, maar zijn bal belandt op de lat. Er waren nog een paar dreigende momenten daar standaard situaties, maar deze leverden ook niet de gelijkmaker op.
Na 90 minuten stond er een 1-2 op het scorebord. SPS verliest ook de 2e wedstrijd in de beker. Een wedstrijd waarin we op momenten goed voetbal lieten zien, maar die we niet konden omzetten naar directe kansen.

Volgende week volgt de laatste wedstrijd in de Beker. We nemen het dan op tegen Noad’67