12-09-2020 SPS 1 – Noad’67 1

SPS verliest de derby van Noad’67 op slimmigheden

Op  zaterdag 12 september stond in de laatste poulewedstrijd voor de beker de derby met Noad’67 voor de hoofdmacht van S.P.S. op het programma. Alle ingrediënten waren aanwezig om een mooie wedstrijd neer te zetten, het was mooi weer en er was veel publiek op de derby afgekomen.

Van te voren waren we onszelf ervan bewust dat we opnieuw een mooie test zouden gaan afleggen tegen een laagvlieger in de derde klasse. Als S.P.S. is er de ambitie om op dat niveau mee te gaan doen. Vorig seizoen gooide het coronavirus roet in het eten om te promoveren naar de derde klasse. Vandaag was het aan ons de taak om te laten zien dat wij op dat niveau mee kunnen draaien en we klaar zijn voor de start van de competitie.

Na het fluitsignaal was het een wedstrijd die op en neer ging, waarbij beide ploegen veel fouten maakten. Noad’67 bouwde veelal met de twee centrale verdedigers en de ingezakte middenvelder op. Ondanks dat kreeg Noad’67 geen hele grote kansen en toen Noad’67 de mogelijkheid kreeg was Richard er met een goede redding. Het grootste gevaar kwam uit een vrije trap van Noad’67 die door Frank den Engelsman mooi op de lat geschoten werd. Bij S.P.S. waren er een aantal veelbelovende aanvallen, echter werd er voor de goal vaak de verkeerde keuze gemaakt, waardoor geheel vrijstaande spelers werden overgeslagen. Noad’67 verdedigde ook erg slim, want als er groot gevaar dreigde was daar altijd een schop op de voeten van S.P.S. zonder kaarten als gevolg. Uit de corners was de ploeg uit Poortvliet sterk. Zo kon René een afvallende bal vrij uithalen, maar blokkeerde een speler in het overvolle strafschopgebied zijn schot. Toen de scheids de eerste helft affloot stond de brilstand nog op het scorebord.

In de rust gingen Andries en Maurice zich opmaken voor hun invalbeurt en zouden zij in de ploeg komen voor Thijs en Machiel. Ook werd er tactisch bijgepraat wat er beter kon bij de ploeg uit Poortvliet.

De domper kwam echter al na twee minuten in de tweede helft. Joost de Witte kon de bal door de verdediging steken op Frank den Engelsman die koelbloedig afrondde, 0-1. Hierna was het ook Noad’67 wat het initiatief wat sterker naar zichzelf toetrok, vooral met de lange bal. Ondanks dat werd Noad’67 lange tijd niet gevaarlijk, omdat Joost goed verdedigd werd. Rond de zestigste minuut kwam Edwin in de ploeg voor Kevin. S.P.S. was in de tweede helft ook door corners nog dreigend via Jelmar. Echter werd zijn doelpoging nog aangeraakt waardoor de bal naast hobbelde. Daarnaast waren er nog discutabele momenten in het strafschopgebied van Noad’67. Maurice werd na een mooie dribbel duidelijk onderuit geschopt, waarna de scheids het fluitje al in zijn mond deed, maar niet floot. Ook Andries werd in het zestienmeter gebied onderuit getrokken, maar ook dat werd geen penalty. Arjen leek een grote schietkans te hebben, maar benutte die niet, doordat hij verder de drukte in dribbelde. René schoot van afstand in een overtalsituatie van S.P.S., omdat hij de keeper voor zijn goal zag staan, echter mistte het schot kracht. De laatste tien minuten van de wedstrijd leek S.P.S. er nog een slotoffensiefje uit te gooien, echter was de grootste kans voor Noad’67. Een speler leek de bal voor het intikken te hebben bij de tweede paal, maar Richard redde uitstekend de bal uit de korte hoek. Zo werd de eindstand 0-1 in het voordeel van Noad’67.

De wedstrijd was van beide kanten niet de beste partij. Wat we als ploeg wel weer hebben kunnen leren is dat de tegenstander uit de derde klasse slim was. Verdedigend op de goede momenten uitdelen en geen kaart pakken en aanvallend via een slimme combinatie het net vinden. Deze scherpte mist S.P.S. nog. Ondanks dat waren we wel gewaagd aan Noad’67 en had er zeker meer ingezeten dan de nederlaag.

Zo sluiten we de bekercompetitie af met nul punten maar wel met veel leerpunten. Hopelijk kan iedereen er de positieve dingen uitpakken en zichzelf daar verder in ontwikkelen. Zaterdag begint het seizoen echt met de uitwedstrijd tegen Vrederust.