13-01-2024 Goes 1 – SPS 1

Gelukkig kon onze wedstrijdsecretaris René Uijl, na het op het laatste moment uitvallen van de wedstrijd tegen WIK’57 1, alsnog een wedstrijd regelen: uit tegen de zaterdagtak van GOES. Vorig seizoen nog tweemaal te sterk in de competitie, nu een nuttige match in de winterstop, de stille weken van het seizoen. En de kans om te kijken waar sommige spelers staan.

De eerste helft ging gelijkop, met bijzonder weinig kansen aan beide kanten. Keeper Richard Elenbaas, weer terug van een langdurige blessure, hoefde niet of nauwelijks op te treden. Aan de andere kant dus ook weinig kansen, maar twee gelukkige momenten waren ook gelijk raak. Een voorzet vanaf de zijkant werd in de 19e minuut door Maurice van der Slikke gepoogd aan te nemen, maar doordat een verdediger tegen de onderkant van zijn voet trapte, maakte de bal een curieuze draai, zo over de verbouwereerde keeper in het doel. De 0-2, in de eerste minuut van de extra tijd, was al net zo’n wonderdoelpunt. Een voorzet van Kevin Uijl werd door Andries de Jong getracht om nogmaals voor te zetten, maar door de bal volledig verkeerd te raken was de keeper van GOES kansloos toen de bal het doel in draaide…

0-2 met rust dus en op dat moment ook niet echt heel verdiend te noemen, maar een kniesoor die daar op lette. Trainer Marc de Weerd zette in de rust een drietal wissels in, waaronder keeper (en broer van) Arnold Elenbaas. En die moest gelijk na rust aan de bak, tot twee keer toe wist hij een gevaarlijke bal op doel onschadelijk te maken. Toen Maurice in de 60e minuut zijn tweede van de middag scoorde, was de puf eruit bij de thuisploeg. Met twee wonderschone doelpunten maakte René de Groen indruk én de 0-4 en 0-5. De eerste van hem was een schot van eigen helft over de voor zijn doel staande keeper en de tweede een keiharde kopbal net binnen de 16. Het slotakkoord, letterlijk, was voor Jelmar Elenbaas, die in de 92e minuut met een intikkertje de zesde op het scorebord zette.

Een nuttige oefenwedstrijd, al was de uitslag wat vertekend gezien de krachtsverhoudingen. Maar een mooi compliment voor de slagkracht, daar die in de afgelopen competitiewedstrijden wel eens was vergeten in te zetten. Hopelijk kan dit worden doorgezet naar de komende, en zeer cruciale, competitiematches.

Foto 1: Wilmer de Jong

Foto 2: Kees de Jong

Foto 3: Walter Andriesse

Foto 4: Maurice van der Slikke

Foto 5: Richard Elenbaas

Foto 6: René de Groen