13-04-2024 Steenbergen 1 – SPS 1

De winning-streak is ten einde. Tegen een sterker Steenbergen moest zelfs goalie Richard Elenbaas zich gewonnen geven, al had de thuisploeg daar wel drie wereldgoals en één zeer goed uitgespeelde aanval voor nodig. Steenbergen was overigens wel, qua veldspel, beter.

En het leek nog wel zo goed te gaan. Al in de eerste minuut (net als vorige week) een kans voor SPS, maar wederom niet besteed aan de voorwaartsen. Daar bleef het niet bij, want ook schoten van Justin van der Slikke en René de Groen kwamen niet daar waar ze in gedachten al zaten: in het net. En in de 24e minuut was daar ineens, uit het niks, de 1-0. Na een drinkpauze vanwege de enorme hitte (denk ik) kwam er een hard en strak schot, in de uiterste winkelhaak, volledig buiten het bereik van de tastende linkerhand van Richard. Zoals gezegd een wereldgoal, en eentje die zeer berekenend was geplaatst.

Daarmee was het nog (lang) niet over in de eerste helft. Daar waar Maurice van der Slikke een voorzet van broer Justin maar voor het inschieten had, raakte zijn “schot” alleen lucht. Uit de daaropvolgende tegenaanval was het tien minuten voor rust wederom raak door een wonderschoon afstandschot. SPS was van slag en een minuut later lag de derde er al in, door een prima over enkele schijven uitgespeelde aanval. Einde wedstrijd…

Na de rust was het wederom een klein kwartiertje waarin het wel aardig liep, maar in de 58e minuut werd door de derde “winkelhaakgoal” alle hoop, als die er nog was, aan flarden geschoten. Hierna kabbelde de wedstrijd naar het einde. SPS was kapot gespeeld en Steenbergen hoefde niet meer zo nodig.

Daarmee lijkt ook alle hoop op handhaving verdwenen. Natuurlijk, in theorie kan het nog, maar met nog drie wedstrijden te gaan en 9 punten verschil met het veilige DHV, dat ook nog eens een beter doelsaldo van +25 heeft, zou er een film van worden gemaakt als SPS het gaat redden. Nu dus richten op de 7e plaats, dat nog wel mogelijk is, gezien het programma van DVO’60.

Foto 1: Wilmer de Jong

Foto 2: Artjan Feijtel

Foto 3: Kevin Uijl

Foto 4: Colin van der Slikke

Foto 5: Jelmar Elenbaas

Foto 6: Justin van der Slikke