20-04-2024 SPS 1 – SEOLTO 1

Wederom een wedstrijd waarin de nul wordt gehouden en die, gezien de kansen, terecht werd gewonnen. De eerste helft was nog gelijkwaardig, waarbij de bezoekers een licht veldoverwicht hadden in verband met de wind. Ook de eerste, grote, kans was voor de bezoekers, maar oog in oog met keeper Richard Elenbaas was laatstgenoemde de baas. Ook SPS kreeg, in de persoon van Jelmar Elenbaas, nog een flinke kans, maar zijn schot eindigde naast het doel.

De tweede helft kantelde de wedstrijd in het voordeel van SPS, ook nu met dank aan de wind in de rug. De duels werden gewonnen, de inzet was prima en eindelijk ook de afronding. In de 53e minuut rondde Justin van der Slikke een prima teruggelegde bal van René de Groen af en 30 minuten later was broer Maurice de maker van de 2-0. Ditmaal na een perfecte steekpass van Ardjan de Jong.

De bezoekers konden daar weinig tegenover stellen, wederom stond de verdediging van de roodhemden als een huis, op enkele slippertjes na. Zo was er, na de verloren heenwedstrijd, mooi sportief revanche genomen. Jammer dat het doelsaldo van grote concurrent voor de zesde plaats; DHV, vele malen beter is, anders had het de laatste twee wedstrijden nog écht spannend kunnen worden. Nu de blik houden op de 7e plaats en DVO’60 er onder houden.

Foto 1: Maurice Lindhout

Foto 2: Kevin Uijl

Foto 3: Richard Elenbaas

Foto 4: Marnix van der Slikke

Foto 5: Maurice van der Slikke

Foto 6: Ardjan de Jong