Goedendag allemaal en welkom bij de samenvatting van de eerste competitiewedstrijd van SPS in het seizoen 2019/2020. SPS nam de volgende 14 spelers met zich mee:
Ardjan                  Arnoud
René                     Swen
Martijn                Ramon
Marnix                 Kees

Zaterdag 21-09-2019 speelde SPS uit tegen Wemeldinge. Wemeldinge mocht de aftrap nemen en begon gelijk me een lange bal naar voren. Dit leidde echter niet tot gevaarlijke situatie. In het begin van de wedstrijd was SPS behoorlijk rommelig en slordig in hun bal bezit. Na nog geen tien minuten spelen herpakte SPS zich en kreeg het kansen om te scoren. Een goede actie opgezet door Swen en René zorgde voor een gevaarlijke situatie. Helaas kwam er geen doelpunt uit aangezien de bal niet helemaal lekker uit kwam voor Maurice L. Vijf minuten later beging Wemeldinge een overtreding op zo’n 20 à 25 meter voor het doel. Ramon nam de vrije trap en besloot deze in één keer op de goal te schieten, de bal vloog hard en buiten het bereik van de keeper tegen het net aan. 0-1 SPS doelpunten maker Ramon Voshol.

Wemelding werd in de loop van de 1e helft steeds gevaarlijker, maar door onze goeie keeper en verdediging lukte het de thuis spelende ploeg niet om te scoren. Na ongeveer een half uur spelen zorgde René voor een grote kans voor SPS. René jaagde goed door op de keeper en kon zelfs voor de keeper springen om het schot te blokken. Het geblokte schot kon worden op gepikt door Andries die de bal vervolgens hard voor gaf op Ramon. Ramon kon echter de bal niet goed raakte en schoot over. Aan het eind van de eerste helft maakte werd er een fout gemaakt door Richard. Hierdoor kwam de spits van Wemeldinge in scoring positie Kevin hield te spits tegen, echter maakte hij wij een overtreding en kreeg Wemelding een vrije trap randje zestien. De vrije trap werd in één keer op het goal geschoten, gelukkig kon Richard de poging tegen houden en bleef de scoren 0-1.

Wemeldinge kwam sterk uit de kleedkamers en zorgde gelijk voor gevaar rond het doel van SPS. Gelukkig kon de verdediging van SPS het gevaar stoppen. Een kleine kwartier later kwam Wemeldinge weer gevaarlijk voor het doel van SPS en weer stuikte de aanvallers op de verdediging van SPS. De omschakeling van SPS was zeer snel en het lukte uiteindelijk om Kevin te bereiken. Kevin maakte vervolgens een mooie rush en kon de bal op Maurice L steken die hem vervolgens netjes binnen schoot. Stand 0-2 doelpuntenmaker Maurice L. Vijf minuten later maakte de keeper van Wemeldinge een blunder en liet de bal los. Andries was alert en scoorde, helaas keurde de scheidsrechter het doelpunt af aangezien hij vond dat de keeper de bal klemvast had. De rest van de wedstrijd ging gelijkmatig op en er waren kansen aan beide kanten. Voor de een of andere rede liet de scheidsrechter 6 minuten langer door spelen en werd het nog even spannend. In de 94e minuut kreeg de thuis spelend ploeg een discutabele penalty die binnen werd geschoten. Stand 1-2 dit is tevens ook de eindstand van de wedstrijd.

SPS heeft dus de eerste 3 punten van het seizoen binnen. Volgende week zaterdag 28-09-2019 speelt SPS de derby tegen Stavenisse op eigen veld. Wij nodigen u alle uit om SPS aan te komen moedigen.