23-03-2024 SPS 1 – Smerdiek 1

Wederom geen goede wedstrijd, maar wederom (voor de derde maal achtereen) de nul. En, nog veel belangrijker, wederom een winstpartij voor de roodhemden. Ook nu kreeg de tegenstander zo goed als geen kans om te scoren, helaas werden er zelf ook niet veel kansen geproduceerd, laat staan doelpunten. Toch was eentje, gescoord door aanvoerder Kevin Uijl uit een strafschop, voldoende voor de drie punten. Wel een pingel waar Smerdiek het niet mee eens was en voer voor discussie was. Toch heeft de scheidsrechter, met de huidige spelregels in het achterhoofd, volledig gelijk door een strafschop toe te kennen. Dit omdat de verdediger wel degelijk zijn armen niet langs zijn lichaam had en daardoor de kans neemt dat hij de bal gaat raken. En deed…

De tweede helft een kopie van de eerste helft, alleen nu met een felle hagelbui tussendoor. Wederom weinig echte kansen, alleen Maurice Lindhout weet nog de lat te raken. Minpunt was het uitvallen van Andries de Jong, die de rest van het seizoen uitgeschakeld lijkt en zijn vizier op volgend seizoen kan zetten.

Al met al nog steeds niet uitgeschakeld voor behoud van het vierdeklasserschap, al moet er een wonder gebeuren (lees: verliespartijen van DHV) om dit ook echt te kunnen bewerkstelligen. Aan de andere kant: de wonderen zijn de wereld nog niet uit!


Foto 1: Kevin Uijl


Foto 2: Richard Elenbaas; voor de derde keer op rij de “nul”


Foto 3: Jelmar Elenbaas


Foto 4: Andries de Jong


Foto 5: Wilmer de Jong


Foto 6: Artjan Feijtel in de hagelbui