24-02-2024 SPS 1 – Tholense Boys 1

Een beetje later dan gepland, maar alsnog de foto’s en een klein verslagje van de wedstrijd van 24 februari 2024. Zie voor de foto’s (binnenkort) op www.voetbalsps.nl en/of instagram.

Daar tevens een fotoverslag van de Pupil van de Week; Arjen Kersbergen. Arjen had, ondanks de nederlaag, een puike middag!

Hoewel Tholense Boys qua veldoverwicht wat beter was, kwamen daar, vooral in de eerste helft geen kansen uit voort. Ook de rood-witten hadden moeite om deze te creëren, maar dat is de rode draad in het seizoen. Toch was er vlak voor rust dé gelegenheid om op voorsprong te komen, maar nadat Maurice van der Slikke, na een prima steekpass, goed om de keeper was gemanoeuvreerd, kwam hij schuin voor de goal terecht. Hierdoor schoot hij, al vallend, de bal in het zijnet.

Na de rust eenzelfde spelbeeld: Tholen kwam er niet doorheen en SPS koesterde het toekomstige puntje. Dat ideaalbeeld werd echter vier minuten voor tijd alsnog aan diggelen geschoten, toen een scrimmage voor het doel van Richard Elenbaas tot de eerste, échte kans voor de bezoekers leidde en direct werd omgezet. Het geluk van de koploper wordt wel eens gezegd, daar was hier ook zeker sprake van. In het resterende deel probeerde SPS nog gelijk te maken, maar behoudens een kans voor nogmaals Maurice (en door de ruimte nu ook kansen voor de geel-zwarten), bleef het bij die ene goal.

Teleurstelling bij de thuisploeg en grote vreugde bij de bezoekers natuurlijk, die hun voorsprong op de concurrentie gehandhaafd zagen.


Foto 1: Marnix van der Slikke


Foto 2: Jelmar Elenbaas


Foto 3: Richard Elenbaas


Foto 4: Wilmer de Jong


Foto 5: Maurice van der Slikke met dé doelpoging


Foto 6: Walter Andriesse