26-09-2020 SPS 1 – SC Welberg 1

Makkelijke middag op D’n Aekerboam

De 2e wedstrijd van de competitie stond op het programma, thuis tegen Welberg. Een wat onbekende tegenstander, die een vernieuwde selectie hadden staan.

Na doordeweeks 2 keer te hadden getraind heeft de trainert de volgende 14 spelers opgenomen in de selectie: Richard, Kees, Jelmar, Wilmer, Edwin, Swen, Kevin, René, Andries, Thijs, Maurice, Arjen, Ardjan en Jelmer.

Voor dat de wedstrijd überhaupt kon beginnen waren er nog enige frustraties. Welberg had weer eens geen uitshirts meegenomen. Kan gebeuren zou je zeggen, maar laat het nou vorig seizoen ook al gebeurd zijn in de beker. Ook toen had Welberg het uittenue vergeten.

Gelukkig zijn wij de moeilijkste niet en trokken wij de historische blauw witte shirts aan. Dit was natuurlijk wel een extra motivatie om nog feller aan die wedstrijd te beginnen.

En fel beginnen deden we ook, we hadden afgesproken om gelijk druk te zetten en er boven op te zitten, dit resulteerde in veel balbezit en wat afstand schotjes.

Maar na circa 5 min kwam de beloning voor het harde werk. Kees gaf een goede trekbal op Thijs die hem breed lag op René, René gaf nog een tikkie breed op Maurice en die kon aannemen en simpel afwerken, 1-0. 3 minuutjes later lag de 2-0 erin. Goed doorzetten van Kevin en binnen werken van Maurice. De 3-0 kwam op de naam van Thijs die de keeper omspeelde en afrondde. De 4-0 van René die via het been van een verdediger binnen ging. De 5-0 was een voorzet/schot waarbij de keeper van Welberg even mis zat. De 6-0 was een mooie aanval over de rechterkant. Swen speelde zich goed vrij, hij speelt de bal in bij Maurice, die weg draait bij zijn tegenstander en de bal in de verre hoek probeert te schieten. De keeper stak hier een stokje voor maar gelukkig kon Thijs de rebound binnen werken. Voor rust kwam nog de 7-0, een steekpassje van Kevin op thijs die simpel afrondde. 7-0 na 45 minuten: niks aan de zeis zou Gompie zeggen.

In de rust was iedereen natuurlijk blij met de 1e helft, waarbij iedereen zijn afspraken goed na te komen mbt het drukzetten en er boven op zitten. In de rust werden 2 wisselingen doorgevoerd: Arjen en Ardjan kwamen erin voor Swen en Jelmar. Swen had wat last van het bovenbeen en Jelmar kreeg een snipperhelft van de trainert.

De 2e helft was aanzienlijk minder dan de 1e, maar is ook wel logisch als je 7-0 voor staat. Voordat het 8-0 werd had Arjen nog een klein kansje 😉 maar deze werd helaas niet verzilverd. De 8-0 was een goede voorzet van Thijs en Arjen kon de bal bij de 2e paal hard inkoppen. 9-0 was een flipperkast in de 16 en plots kwam de bal voor de voeten van Maurice: 9-0. Nog 1tje nodig voor de 10 dus, en bij de toen zouden we een kratje krijgen van de mannen van NVS. Extra motivatie om nog even wat gas te geven dus. Ardjan kreeg een zetje van een verdediger van Welberg en ging liggen, penalty dus. Helaas werd deze penalty gemist, maar we hadden nog even de tijd. Gelukkig was Arjen er nog en die maakte na een voorzet vanaf de rechterkant de 10-0 na matig verdedigen van Welberg.

Een mooie middag dus! A.s zaterdag mogen we uit naar Kruiningen, dit zal een tegenstander van een ander niveau zijn dan vanmiddag, maar als we ons eigen spel spelen ben ik ervan overtuigd dat we de 3 punten mee naar huis nemen. Helaas zal dit wel zonder publiek moeten, dit ivm de nieuwe maatregelen vanuit het RIVM.