Goedendag allemaal en welkom bij de samenvatting van de vijfde speelronde het seizoen 2019/2020 waarin SPS uit tegen Apollo’69 speelde. SPS nam de volgende 14 spelers met zich mee:
Edwin Arnoud
René Swen
Arjen Ramon
Marnix Kees

Zaterdag 26-10-2019 gingen onze mannen van SPS 1 op bezoek in ’s-Gravenpolder bij Apollo’69. De club uit ’s-Gravenpolder had de vorige speelronde gewonnen met maar liefst 0-8 en stonden 3e op in de ranglijst. Het beloofde dus een spannende pot voetbal te worden.

Apollo begon slordig aan de wedstrijd waardoor er veel gevoetbald wed op de helft van de thuisploeg. SPS daarin tegen begon goed aan de wedstrijd en het duurde dan ook niet lang voordat onze jongens op voorsprong kwamen. Na nog geen 10 minuten speelde Ramon Maurice in die hem vervolgens weer aflegde op René die de 0-1 binnen schiet. Nog geen 5 minuten later stuurde Edwin René weg met een lang bal. René ontweek een snoei harde tackel van een verdediger en gaf de bal voor. Maurice stapt over de bal in waardoor de verdediging van Apollo gefopt is en Ramon de 0-2 vrij kan in schieten. Bijna direct na de 0-2 ging Apollo in de aanval en lukte het ze om met een mooie stift de 1-2 binnen te schieten. Nadat Apollo had gescoord herpakte ze zich in de wedstrijd en ging het een stuk beter lopen bij de thuisploeg. Halverwege de eerste helft kreeg Apollo een vrije trap op randje 16. De vrije trap werd in één keer op het goal geschoten. De bal vloog richting de boven hoek en het leek of deze het net zou vinden. Gelukkig hebben wij niet de minste keeper en lukte het Richard de poging te weren. In de rest van de eerste helft ging het op en neer en waren er kansen aan beide kanten. Het lukte de thuisploeg echter niet om te scoren en hierdoor was de ruststand 1-2.

SPS begon de tweede helft sterk en kwam dan ook snel tot scoren toe. Door een prachtige bal van Ramon op Maurice waarmee drie verdedigers het bos in worden gestuurd is er een twee tegen één gecreëerd. Maurice legt vervolgens de bal af op Andries die een schot waagt op het goal. De keeper houdt echter het schot tegen en stoot de bal weg. Gelukkig is Maurice oplettend en kan de gestopte bal als nog binnen schieten waardoor de score nu op 1-3 staat. Na de 1-3 was de wedstrijd gespeeld en zakte Apollo ver terug. Dit gaf de bezoekende ploeg veel ruimte om kansen te creëren, wat ook gedaan werd. Uiteindelijk werd het nog 1-4 doormiddel van een kluts doelpunt dat gescoord werd door invaller Marnix. De eindstand van de wedstrijd Apollo’69 – SPS 1-4.

Onze strijders in het rood hebben een geweldige seizoenstart met 15 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week staat de tweede derby op het spel tegen Smerdiek. Dit beloofd wederom een spannende wedstrijd te worden op d’n Aekerboam. Wij hopen u alle te zien aanstaande zaterdag en hopen natuurlijk dat jullie ons zullen gaan aanmoedigen.